Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 Eskişehir Yılı kapsamında yürüttüğü çalışmalar, kentler arasındaki dayanışma bağlarını güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Eskişehir ve Adıyaman belediyelerinin iş birliğiyle hayata geçirilen Eskişehir Parkı’nın açılışı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Adıyaman’a gitti.

Ünlüce’ye ziyaretinde Eskişehir Adıyamanlılar Kültür Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Sait Göksu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Serap Aylin Şener eşlik etti.

Adıyaman’da temaslarda bulundu

Eskişehir Parkı’nın açılışı öncesinde Adıyaman Valisi Abdullah Küçük’ü makamında ziyaret eden Başkan Ünlüce, iki kent arasındaki ilişkiler ve deprem sonrası yürütülen dayanışma çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede ayrıca gelecekte gerçekleştirilebilecek iş birlikleri de ele alındı. Ünlüce daha sonra Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile bir araya geldi. Görüşmede iki belediye arasındaki çalışmalar değerlendirilirken, Eskişehir Parkı’nın Adıyaman’a kazandırılma süreci hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

TOKİ’de borç kapatacaklar dikkat: Yüzde 25 indirimin son tarihi belli oldu
TOKİ’de borç kapatacaklar dikkat: Yüzde 25 indirimin son tarihi belli oldu
İçeriği Görüntüle

“Dayanışma bağımızın kalıcı bir hatırasına dönüştü”

Başkan Ayşe Ünlüce, Adıyaman ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, 6 Şubat depremlerinin ardından Eskişehir ve Adıyaman arasında gelişen dayanışmaya dikkat çekti. Eskişehir Parkı’nın iki kent arasındaki dayanışmanın kalıcı bir simgesi olduğunu vurgulayan Ünlüce, parkın yalnızca bir yeşil alan değil, kentler arasındaki bağın gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bir hatıra niteliği taşıdığını ifade etti.


Kaynak: HABER MERKEZİ