Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Es Çocuk Evi öğrencileri, Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek uygulamalı eğitim aldı. Miniklere, acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiği, hangi numaraların hangi durumlarda aranacağı ve doğru iletişim kurmanın önemi anlatıldı.
ACİL DURUM FARKINDALIĞI KAZANDIRILDI
Ziyaret sırasında çocuklar, çağrı merkezinin işleyişini yakından gözlemledi. 112’ye gelen çağrıların nasıl karşılandığını, görevli personelin süreci nasıl yönettiğini yerinde izleyen öğrenciler, teorik bilginin yanı sıra pratik kazanımlar da elde etti. Eğitimle birlikte çocuklara erken yaşta acil durum farkındalığı kazandırılması hedeflendi.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu tür uygulamaların çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmesinde önemli rol oynadığını belirterek, farkındalık çalışmalarının ilerleyen dönemde de devam edeceğini ifade etti.