Eskişehir’de, halde 8 liraya sattığı dolma biberin marketlerde 80 liraya satılmasına tepki gösteren üretici Nihat Tiryaki, fark yaratan bir protestoya imza attı. Tiryaki, yaklaşık 5 ton dolma biberi kamyonuna yükleyerek Ertuğrulgazi Mahallesi Selam Sokak’ta çevre sakinlerine ücretsiz dağıttı. Dağıtım sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve kamyonun etrafında uzun kuyruklar oluştu.

"6 aydır emek verdiğimiz ürünler, hale 7-8 liradan giriyor"

Eskişehir'de geri dönüşüm tesisini kül eden yangın!
Eskişehir'de geri dönüşüm tesisini kül eden yangın!
İçeriği Görüntüle

Üretici Tiryaki, piyasa koşullarındaki uçuruma isyan ettiğini belirterek, “Yaklaşık 6 aydır emek vererek yetiştirdiğimiz ürünler, hale 7-8 liradan giriyor. Ancak vatandaşlar aynı ürünü marketlerde 70-80 liraya almak zorunda kalıyor. Bu durum biz üreticiler için kabul edilebilir değil. Ürünlerimi tarlada bırakacak değilim, çöpe döksem millete ihanet etmiş olurum. Bu nedenle elimden geldiğince dolma biberleri ücretsiz olarak dağıtmayı tercih ettim” dedi.

Bu anlamlı hareket, hem üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti hem de dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ