“2026 Eskişehir Yılı” temasıyla hazırlanan sergi, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açıldı. Açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İnci Şentuna, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, kursiyerler, eğitmenler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Şentuna, ESMEK’in 25 yıllık eğitim yolculuğuna dikkat çekerek, sanatın, üretimin ve Eskişehir ruhunun sergide bir kez daha yansıtıldığını ifade etti. ESMEK’in 2001 yılından bu yana binlerce vatandaşa ulaştığını belirten Şentuna, merkezin 17 farklı noktada hizmet verdiğini söyledi.

Eskişehir’de hava bir anda değişti
Eskişehir’de hava bir anda değişti
İçeriği Görüntüle

Hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yapılan açıklamalarda, ESMEK kursları sayesinde her yaştan vatandaşın meslek edindiği, sosyal hayata daha aktif katılım sağladığı ve üretime katkı sunduğu belirtildi. Bu yılki sergide kursiyerlerin farklı branşlarda hazırladığı 1400’ün üzerinde eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. El sanatlarından modern tasarımlara uzanan geniş yelpazedeki çalışmalar, ESMEK’in eğitim ve sanat alanındaki gelişimini bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: HABER MERKEZİ