Eskişehir'de dört gün sürecek Filmekimi programında, dünya festivallerinden ödüllerle dönen 16 özel film, 12.00, 15.00, 18.00 ve 21.00 seanslarında Eskişehirlilerle buluşacak. Babamın Gölgesi, Ceza, Üzgünüm Bebeğim, Doğada Delirmek Daha İyi, Manevi Değer, Cam Sehpa gibi dikkat çekici filmlerin yanı sıra İranlı yönetmen Jafar Panahi’nin Altın Palmiye ödüllü “Görünmez Kaza” filmi de gösterilecek.
Sinema Tutkunlarını Filmekimi’nde Ağırlıyor
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, “Gençlerimizin sanatsal ve kültürel gelişimlerine büyük önem veriyoruz. Filmekimi gibi kaliteli etkinliklere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanata erişimi artırmak için çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Sinema Anadolu, eğitim dönemi boyunca sadece öğrenciler değil tüm Eskişehir halkı için unutulmaz film gösterimlerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Etkinlik ve program detaylarına anadolu.edu.tr adresinden, Filmekimi hakkında ise filmekimi.iksv.org sitesinden ulaşılabilir.