Mutfakta Başlayan Bir Yolculuk

Çocukken annesine yardımcı olmak amacıyla mutfağa giren Güdül, babaannesinin aşçı olması nedeniyle mutfağa olan ilgisi artarak büyüdü. 2010 yılında birçok lokantada yardımcı aşçı olarak görev alarak deneyim kazanan Güdül, kebap yapmayı öğrendiği yetkin ustalar sayesinde bu alanda kendini geliştirdi. Ayrıca, Çukurova bölgesine ait kebapları yerinde öğrenme fırsatı bulan Güdül, aynı zamanda dünya mutfağında da kendini eğitti.

“Çukurova Lezzetlerini Eskişehir’e Tanıtmak İstedim”

Güdül, Ankara’dan Eskişehir’e taşındıktan sonra restoranlarda çalıştı ve sonunda kendi işini kurma kararı aldı. Merdiven6 adlı işletmesini açmadan önce çevredeki öğrencilere ne yemek istediklerini sorduktan sonra, Adana dürümünün eksik olduğunu fark etti ve bu yönde bir girişimde bulundu. Çukurova’nın ünlü kebap lezzetlerini Eskişehir halkına tanıtmaya karar verdi ve büyük bir başarıya imza attı.

Kadınlara İlham Oldu

Kadın girişimci olarak, işyerinde genellikle öğrenci ve genç kadınları istihdam ettiğini belirten Güdül, kadınların her alanda başarılı olabileceğini savunuyor. "Kadınların elinden her iş gelir" diyen Güdül, işletmesini büyüterek, zorluklar yaşayan kadınlar için bir umut olmayı hedefliyor. Güdül, ilerleyen yıllarda kendi yetiştirdiği kadınlarla birlikte işletmesini büyütmeyi planlıyor. "Merdiven6" gibi özgü bir isim seçmesinin arkasında, kadınların daha fazla sesini duyurabilmesi için iş hayatında güçlü bir yer edinmelerini desteklemek var.

Müşterilerden Tam Not Alıyor

Lokantasını sosyal medya aracılığıyla bulan ve Güdül’ün kebaplarını tadan müşteriler, sunum ve lezzetten son derece memnun kaldı. Ahmet Servet Keskin, "Kadın bir kebap ustasını görünce şaşırdım ama çok beğendim. Yediğim en güzel kebap diyebilirim" dedi.