Eskişehir'de kırım mahkumlarının anneleri anıldı Eskişehir'de kırım mahkumlarının anneleri anıldı

Genç Sağlık Sendika Başkanı Tunahan Çelik, sendikanın Kamu Birliği Konfederasyonu’na bağlı olduğunu ve üç temel ilkeye dayandığını belirtti. Bu ilkelerin ilki, hiçbir siyasi partiye bağlı olmaksızın yalnızca sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını savunmak. İkincisi, "üyeden gelen, üyeye gider" anlayışıyla sosyal sendikacılığı ön planda tutmak. Üçüncüsü ise sosyal medya aracılığıyla sorunları gündeme getirip çözüm yolları aramak. Çelik, bu yaklaşımın sendikanın etkinliğini artırdığını vurguladı.

"KLASİK SENDİKACILIK ANLAYIŞININ AKSİNE"

Üyelerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sosyal etkinlikler düzenlediklerini belirten Çelik, “Yaş ortalamamız 27 olduğu için dinamik ve aktif bir sendikacılık anlayışıyla ilerliyoruz. Klasik sendikacılık anlayışının aksine, biz üyelerimiz için maddi ve manevi açıdan neler yapılabilir, bu konular üzerinde çalışmalar yapmaktayız. Öncelikli hedefimiz, üyelerimiz için çalışmak. Bununla birlikte eksiklikleri tespit ediyoruz; giyim yardımları, gece nöbetlerinin farklarının olmaması, yoksulluk sınırının altında kalan maaşlar gibi mali açıdan birçok sıkıntımız var. Bu sorunların çözümü için çalışmalar yapıyoruz" diye ifade etti.

SAĞLIKTAKİ ŞİDDETE VURGU YAPILDI

Sendikalarının Eskişehir'deki faaliyetlerinin yanı sıra sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karşı güçlü bir duruş sergilediklerini vurgulayan Çelik, sağlık sektöründeki ekonomik zorluklar ve maaş adaletsizliklerine de dikkat çekerek, “Yoksulluk sınırı 70 bin liralara dayanmışken, ortalama bir sağlık çalışanı maaşı 40 ila 45 bin lira arasında. Maksimum 50 bin liraya kadar çıkıyor ama bu fazla mesailer ve teşviklerle mümkün oluyor. Geçmiş nesillerden daha kötü durumdayız. Son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında artış yaşandı. Aile hekimine yapılan bir saldırı örneğinde olduğu gibi, bu tür olaylara sendikamız gerekli tepkiyi gösterdi. Bu konuda kanunların caydırıcı olmasını istiyoruz. Çünkü can güvenliğimiz tehdit altında. Alışveriş merkezlerine girerken bile güvenlik kontrolünden geçiyoruz ama hastaneler veya 112 istasyonları bu şekilde değil. Elini kolunu sallayarak bir vatandaş içeri girebiliyor. Hayat kurtarırken, hayatımızı kaybetme noktasına geliyoruz. Bu konularda gerekli düzenlemeler yapılırsa, hizmet kalitesinin artacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. Sendikaların yıllardır toplu sözleşme masasına oturduğunu ama hiçbir ilerleme kaydedilmediğini dile getiren Çelik, “Komik zam oranlarıyla sonuçlanıyor. Biz sahadayız, birebir bu sorunları yaşıyoruz. Ancak yetkili sendikalar, üyelerimizin yaşadığı sıkıntıları en son ne zaman yaşadı, bunu sorgulamak gerekiyor.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ