Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmail Candemir, ülke ve yerel gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye sürecinin barış süreci için bir adım olacağını düşündüğünü belirten Candemir, “Son günlerde bu konu çok fazla kaşınmaya başladı. Hiç olmazsa bu süreç bölgede, o partiye destek veren insanlar açısından da bir rahatlama sağlar diye düşünüyorum” dedi.
“BOŞ KONUŞUYOR”
İYİ Parti Genel Başkanı Musavvat Dervişoğlu’nun Eskişehir ziyaretinde yapmış olduğu Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşmasına yönelik sert sözlerine de cevap veren Candemir, “Abdullah Öcalan’ın çıkıp Meclis’te konuşması ya da benzeri bir konu Meclis’in vereceği karardır. Sayın Dervişoğlu Meclis’in aldığı karardan büyük değil. Hamaset yapıyor, bomboş konuşuyor. Kongre boyunca söylediği elle tutulur hiçbir şey yoktu. Yani Türkiye terörü mü destekliyor? Koy ortaya bir şey, yok. Boş boş konuşuyor, o kadar. Çok da ciddiye alınacak bir durum değil açıkçası. Bu mesele bir MHP, AK Parti ya da başka bir parti meselesi değil; bu bir memleket meselesidir. Ama arkadaşlar kendi siyasi gelecekleri açısından söyleyecek söz bulamadıkları için bunları malzeme yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
SEÇİM MALZEMESİ DEĞİL
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un “Herhalde seçim yaklaşıyor. Konut projeleri hep seçim öncesi gündeme geliyor” sözlerini de değerlendiren Candemir, “TOKİ’nin işi bu. O zaman her gün seçim var demek olur. Türkiye’de seçimlerin yapılacağı tarih bellidir. TOKİ ile belediyelerin karşı karşıya gelmesinin en büyük nedeni zaten Kazım Başkan. İlk aday olduğunda da ‘Ben bu belediyeye TOKİ’yi sokmayacağım’ demişti, şimdi de aynı çizgide devam ediyor. TOKİ seçim malzemesi değil, zaten sürekli konut üreten bir kurum. Eğer Kazım Başkan TOKİ’yi istemiyorsa, kendi belediyesi marifetiyle yapsın. TOKİ toplumun ihtiyacına göre kampanyalar düzenliyor, konut piyasasına ciddi katkı sağlıyor” açıklamasında bulundu.
ZİHNİYET DEĞİŞİMİ
Candemir, Büyükşehir Belediyesi’nin ESPARK AVM civarındaki trafik düzenleme çalışmalarını olumlu değerlendirdi. Candemir, “Bildiğim kadarıyla Ayşe Hanım ulaşım danışmanlarını değiştirdi. Gördüğümüz kadarıyla pansuman tedavisi gibi de olsa bazı adımlar atılıyor. Bunlar trafiği bir nebze rahatlatır diye düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da dört noktada alt geçit veya üst geçit çalışması planladığını söyledi. Bu bir zihniyet değişimidir. Biz de bunu merakla takip ediyor ve destekliyoruz. Eskişehir’e faydalı olan her adımı destekleriz; kimin yaptığı değil, kente ne kazandırdığı önemli” dedi.



