Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, katıldığı canlı yayında Yeni Parti’nin siyasi hedefleri, CHP’den istifalar, belediye başkanlarının partiye katılım süreci ve gündemdeki siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurt, Yeni Parti’nin temel hedefinin iktidar olmak ve mevcut düzeni değiştirmek olduğunu söyledi.

“Halkı kurtaracağız”

Yeni Parti’nin demokrasi, ekonomi ve hukuk alanında değişim hedeflediğini belirten Kurt, toplumun en önemli sorunlarının başında açlık, işsizlik ve ekonomik sıkıntıların geldiğini ifade etti.

Kurt, “Biz devrimci bir hareket yapacağız ve bu tavırda halkımızı ikna edeceğiz. Biz bu işi yenileyeceğiz, değiştireceğiz” dedi.

“Devletle halkı bütünleştireceğiz”

Yeni Parti’nin siyaset anlayışına ilişkin de konuşan Kurt, devlet ile halk arasındaki kopukluğun giderilmesi gerektiğini söyledi. Parlamenter sistemin hayata geçirilmesini savunan Kurt, siyasetin finansmanının da denetim altına alınması gerektiğini belirtti.

Kurt, farklı toplumsal kesimlerin bir arada olduğu bir “Türkiye İttifakı” hedeflediklerini ifade ederek, “Devletle halkı kaynaştıracağız, bütünleştireceğiz” diye konuştu.

“5 milletvekili çıkaracağız”

Eskişehir'deki seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme de yapan Kurt, Yeni Parti’nin kentte birinci parti olabileceğini ve 5 milletvekili çıkarabileceğini savundu.

Kurt, “Eskişehir’de bu partinin birinci parti olması ve 5 vekil çıkarması hiç sürpriz olmaz. Yeter ki çalışalım” ifadelerini kullandı.

“Diğer belediye başkanlarını bekliyoruz”

CHP’den istifa ederek Yeni Parti’ye geçen belediye başkanlarının ardından diğer başkanların da partiye katılmasını beklediğini belirten Kurt, kimseyi zorlamadıklarını söyledi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci dışında Eskişehir’deki diğer belediye başkanlarının Yeni Parti’ye katılacağına inandığını dile getiren Kurt, “Onur duyarız, birlikte politika yaparız. Ama gelmiyorum diyorsa tehdit edecek halimiz yok” dedi.

“CHP’de politika yapma şansı kalmamıştır”

CHP’ye yönelik eleştirilerde de bulunan Kurt, mevcut yönetim anlayışının iktidar hedefinden uzak olduğunu savundu. Kurt, “CHP’de politika yapma şansı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yeni Parti’nin temel hedefinin iktidar olmak olduğunu vurgulayan Kurt, “Biz iktidar olmak istiyoruz. Bütün derdimiz o. İktidar olup sorunları çözmek istiyoruz” dedi.

“Mutlaka bu düzeni değiştireceğiz”

Siyasi mücadelesinin kişisel bir hedef taşımadığını belirten Kurt, işçi, köylü, dar gelirli, esnaf ve işsizlerin sorunlarına çözüm üretmenin önceliği olduğunu söyledi.

Ayşe Ünlüce YENİ Parti’ye mi geçiyor? Talat Yalaz’dan dikkat çeken sözler
Ayşe Ünlüce YENİ Parti’ye mi geçiyor? Talat Yalaz’dan dikkat çeken sözler
İçeriği Görüntüle

Kurt, sözlerini “Salon partisi olmaktan çıktık, sokaklarda insanlarla kucaklaştık. Mutlaka bu düzenin değişmesi lazım” ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ