Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri yeni yılda artıyor. 2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre, memurların saat başına fazla mesai ücreti yüzde 29,3 oranında artırılacak.

Buna göre, 2025 yılında 12 lira 80 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2026 itibarıyla 16 lira 55 kuruş olacak.

MAKAM ŞOFÖRLERİNE 17 LİRA 60 KURUŞ

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil tüm personele ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda 13 lira 60 kuruş yerine 17 lira 60 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek üzere, bakanlıklar, genel müdürlükler, kuvvet komutanlıkları, jandarma, sahil güvenlik, rektörlükler ve belediye başkanlıklarında görevli belirli personel için de aynı tutar geçerli olacak.

16 Ekim Perşembe Euro fiyatlarında son durum...
16 Ekim Perşembe Euro fiyatlarında son durum...
İçeriği Görüntüle

YURT PERSONELİNE VE EĞİTİM ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden, fazla çalışmaları karşılığında izin kullanamayanlara ayda 90 saate kadar 16 lira 55 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokullarıyla ilişkilendirilen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline ise ayda 100 saati aşmamak üzere saat başına 28 lira 20 kuruş ödeme yapılacak.

YURT İÇİ GÜNDELİKLER DE ARTACAK

Harcırah Kanunu uyarınca verilecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da yükseltildi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısına ödenecek gündelik 715 liradan 925 liraya çıkacak.

Bakanlar, milletvekilleri, komutanlar, yüksek yargı başkanları ve benzeri üst düzey yetkililer için yurt içi gündelik 900 lira olacak.
Ek göstergesi 8 bin ve üzeri kadrolarda bulunan memurlara 890 lira, en alt kademedeki memurlara ise 850 lira yurt içi gündelik ödenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ