Çınar, adaylığının yalnızca bir ilçe başkanlığı yarışı olmadığını belirterek, sürecin Odunpazarı teşkilatında yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.
“Örgütü sokaklarda tanıdım”
2018 yılından bu yana Odunpazarı’nın mahallelerinde ve sokaklarında teşkilatla birlikte çalışma yürüttüğünü belirten Çınar, örgütle kurduğu bağın sahadaki çalışmalar üzerinden şekillendiğini ifade etti.
Çınar, konuşmasında “Ben bu örgütü uzaktan tanımadım. Ben bu örgütü sokaklarda tanıdım, mahallelerde tanıdım, sandık başında tanıdım” dedi.
“Benim gücüm sizlersiniz”
Örgütün kendisi açısından en büyük güç olduğunu vurgulayan Çınar, özellikle mahallelerde görev yapan üyelerin ve gençlerin önemine dikkat çekti.
Çınar, “Benim gücüm sizlersiniz. Benim gücüm Odunpazarı’nın mahalleleridir. Benim gücüm gençlerdir” ifadelerini kullandı.
Kongrede iki adayın demokratik bir yarış içerisinde olduğunu belirten Çınar, rakip adaya da başarı dileğinde bulundu.
“Sandıktan kim çıkarsa çıksın”
Kongrenin ardından parti içerisindeki birlikteliğin korunması gerektiğini dile getiren Çınar, seçim yarışının teşkilat içindeki ilişkileri zedelememesi gerektiğini söyledi.
Çınar, “Sandıktan kim çıkarsa çıksın, ertesi sabah birbirimizin yüzüne bakabilmeliyiz. Birbirimizin elini sıkabilmeliyiz” diyerek birlik çağrısı yaptı.
Yarışın sonunda kişilerin değil, teşkilatın kazanması gerektiğini vurgulayan Çınar, kongrenin ardından tüm üyelerin aynı hedef doğrultusunda çalışması gerektiğini ifade etti.
“Umut, vatandaşların sofrasındaki ekmeği büyütmektir”
YENİ Parti’nin kuruluş sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çınar, partinin Türkiye’de değişim ve adalet beklentisinin siyasi bir karşılığı olduğunu savundu.
Ekonomik sorunlara da değinen Çınar, siyasi hedeflerin vatandaşların günlük yaşamındaki sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini belirterek “Umut, vatandaşların sofrasındaki ekmeği büyütmektir” dedi.
Çınar, Odunpazarı teşkilatının bundan sonraki süreçte birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini vurguladı.




