CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Yalaz, örgütten gelen güçlü destekle yeniden göreve talip olduğunu belirterek, “İl örgütümüzün çok büyük bir ekseriyetle yanımda olduğunu hissediyorum” dedi. CHP'li Yalaz, hakkında çıkan iddialar ve milletvekilliği tartışmalarıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Görevimi Severek Yapıyorum”

İl başkanlığı görevini severek ve özveriyle sürdürdüğünü dile getiren Talat Yalaz, “Bu görevi yaparken kendimden bir parça ortaya koyuyorum. Tarihi bir sorumluluk bilinciyle hareket ediyorum” dedi. Yeniden adaylık kararının kişisel bir istekten ziyade örgütten gelen yoğun taleple şekillendiğini vurgulayan Yalaz, “Açık yüreklilikle ikinci dönem için aday olduğumu beyan ettim” diye konuştu.

“Parti Görevleri Kutsaldır”

Parti içerisindeki tüm görevlerin kutsal olduğunun altını çizen Yalaz, “İl başkanlığı da, milletvekilliği de, mahalle sorumluluğu da kutsaldır. Önemli olan, bu görevi kimin size tevdi ettiğidir. Biz partiliyiz, particiyiz. Parti kültürüyle yetiştik” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de cip şarampole uçtu: Aynı aileden 3 kişi yaralandı
Eskişehir'de cip şarampole uçtu: Aynı aileden 3 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

Milletvekilliği Tartışmalarına Net Yanıt

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın “Milletvekilliği hedefi olanlar yönetimlerde yer almasın” açıklamasına da yanıt veren Yalaz, şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzde bir il kongresi varken, milletvekilliği üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. Eğer Sayın Arslan’ın kaygısı, il örgütlerinde bir zafiyet oluşacağı yönündeyse bunu anlayışla karşılarım. Ama bu tartışmalar bugün konuşulacak konular değil. Ben hırslı çalışan biriyim ama ihtiras sahibi değilim. Hırs sizi ileri götürür, ihtiras bitirir.”

“İl Yönetimim Arkamda”

Bazı çevrelerin kendisinin yönetim kurulu toplantılarını yapmadığı ve il yönetimiyle uyumlu çalışmadığı yönündeki iddialarına da açıklık getiren Yalaz, şunları söyledi:

“İki yıl boyunca hiçbir toplantıda çoğunluk sağlanamaması gibi bir durum yaşamadık. Geçtiğimiz hafta sadece orman yangını nedeniyle toplantı iptal edildi. Bugün 20 kişilik yönetimden 19’u yanımda. 9 kişi başka bir listenin adayıydı, şu an 8’i tam destek veriyor. Yönetimime karşı yapılan eleştiriler emeğe saygısızlıktır. Yönetimim arkamda durduğu sürece güçlü bir il başkanlığı yapmaya devam edeceğim.”

“Algı Operasyonlarına Gerek Yok”

Kongre sürecinde kasıtlı olarak bazı algı operasyonları yürütüldüğünü iddia eden Yalaz, “Bazı açıklamalar art niyetlidir. Ancak ben ve yönetimim bu tür söylemlere prim vermeyeceğiz. CHP'nin gücünü birlik ve beraberliğimizden alıyoruz” dedi.

Talat Yalaz, konuşmasının sonunda il başkanlığına tekrar aday olmasının temel nedeninin “örgütün desteği” olduğunu vurgulayarak, sürecin sağduyu ile ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ