Anadolu Kolej ile karşı karşıya gelen Okyanus Spor Kulübü, rakibini 57-38 mağlup ederek sezonu şampiyon tamamladı. 11 takımın mücadele ettiği ligde, sezon boyunca hem sporcular hem de tribünler kıyasıya bir rekabete tanıklık etti. Normal sezonun ardından Play-Off’a kalmayı başaran Anadolu Kolej, Elit Basketbol, Okyanus Spor Kulübü ve Basketbol Akademi, şampiyonluk için parkede ter döktü.
Yarı finallerde rakiplerini eleyen Anadolu Kolej ve Okyanus Spor Kulübü, finalde kozlarını paylaştı. Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda oynanan finalde üstün bir performans sergileyen Okyanus Spor, güçlü rakibi Anadolu Kolej karşısında net bir skorla galip gelerek kupaya uzandı.
Basketbol Akademi Üçüncü Oldu
Üçüncülük- dördüncülük maçında ise Basketbol Akademi ile Elit Basketbol karşılaştı. Nefes kesen mücadeleyi 39-32 kazanan Basketbol Akademi, sezonu 3. sırada tamamladı. Elit Basketbol ise ligi 4. olarak noktaladı.
Kupa Töreni 17 Haziran'da
U10, U11 ve U12 liglerinde dereceye giren takımlar, kupa ve madalyalarına 17 Haziran Salı günü saat 19.00’da Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda düzenlenecek ortak törenle kavuşacak. U12 Ligi şampiyonu bugün, U11 şampiyonu ise yarın oynanacak finalle belirlenecek.
Eskişehir basketbol altyapısında geleceğin yıldızlarına sahne olan bu sezon, spor kültürüne katkı sunmaya devam ediyor.