Düzce’nin Yığılca ilçesinde görev yapan bir aile hekiminin, usulsüz şekilde yeşil reçeteli ilaç yazdığı ve bu yolla haksız kazanç sağladığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, aralarında doktor ve eşinin de bulunduğu 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlamaları inceleniyor.
Yürütülen soruşturmada, Yığılca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. S.K. (41)’nin, sağlık durumu yerinde olan kişilere “Xanax” adlı yeşil reçeteli ilaçları yazdığı, bu ilaçların para karşılığı satıldığı ve elde edilen gelirin doktorun eşi G.K. (25)’nin banka hesabına aktarıldığı tespit edildi.Düzce ve Kütahya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla, Dr. S.K., eşi G.K. ve toplamda 12 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli serbest bırakılırken, doktor S.K., eşi G.K., bir eczacı kalfası M.E. ve iş insanı H.K. adliyeye sevk edildi.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü belirtti.