Kazada biri yabancı uyruklu olan iki pilot, bölgeye sevk edilen ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

Yangın, Salbaş Mahallesi Fadıl Köyü mevkiinde ormanlık alanda çıktı. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye arazözler, su tankerleri, orman işçileri ve hava desteği olarak helikopter ile uçaklar sevk edildi. Yangına müdahale eden uçaklardan biri, Seyhan Baraj Gölü’nden su aldıktan sonra kalkış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle birkaç metre yükseklikten düşerek ters döndü.

Bursa'da yarın sağanak yağış uyarısı!
Bursa'da yarın sağanak yağış uyarısı!
İçeriği Görüntüle

Kazanın ardından pilotlardan biri, telsiz aracılığıyla yangın helikopterine “Uçağım göle düştü, durumum iyi, beni alın” mesajı gönderdi. Olay yerine hızlıca intikal eden dalgıç polisler, göle dalarak iki pilota ulaştı. Kurtarılan pilotlar, bot yardımıyla kıyıya çıkarıldı ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi. Her iki pilotun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Düşme Anı Kamerada

Kazaya ait görüntüler ise olay anında bölgede bulunan bir vatandaşın cep telefonuna yansıdı. Görüntülerde uçağın su aldıktan sonra kalkışa geçtiği, ancak havalanmak üzereyken dengesini kaybederek göle çakıldığı ve ters döndüğü net bir şekilde görülüyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangın söndürme çalışmaları hem karadan hem havadan devam e

Kaynak: İHA