Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından EMSA Jeneratör A.Ş. işbirliğiyle yeni bir araştırma laboratuvarı açıldı. Laboratuvarın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, sanayi ve akademi işbirliğinin önemine vurgu yaparak, "Ara insan kaynağı ihtiyacımız çok arttı," dedi. Törene akademisyenler, EMSA Jeneratör Yönetim Kurulu ve öğrenciler katıldı; laboratuvarın tanıtımı da yapıldı.

Törene, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, üniversite akademisyenleri, EMSA Jeneratör Yönetim Kurulu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tören, kurdele kesimi sonrasında öğrencilere laboratuvarın tanıtılması ile devam etti.

MÜHENDİS ADAYLARININ EĞİTİMİNE NİTELİK SAĞLAMAK

Rektör Özcan, "Türkiye'nin jeneratör alanında en önde gelen firmalarından biri olan EMSA Jeneratör A.Ş. arasında işbirliği yapılması amacıyla burada toplandık. Ayrıca yine ESTÜ ile EMSA Jeneratör arasında imzalanacak Akademi Programları Protokolü de dahil olmak üzere bu protokoller kapsamında ESTÜ EMSA Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz. ESTÜ gibi kıymetli bir eğitim kurumu ile bu protokolleri imzalamak ve EMSA katkılarıyla öğrenciler için donanımlı bir laboratuvarı hizmete sokmaktan son derece mutluyuz. Bizim amacımız bu protokoller ile gençlerin nitelikli bir gelişim sağlaması ve açılan laboratuvar ile genç mühendis adaylarının eğitimine nitelikli bir katkı sağlamak. Aynı zamanda üniversiteler ile işbirliklerimizi de artırmak istiyoruz. Şimdiden bu laboratuvar herkese hayırlı olsun demek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Savunma sanayii için yeni katkı payı önerisi tartışma yarattı! Savunma sanayii için yeni katkı payı önerisi tartışma yarattı!

"STAJYERLERE KENDİ BÜNYEMİZDE EĞİTİM VERİYORUZ"

EMSA Akademi Başkanı Cansu Güner ise, “Gençlerimizin jeneratör teknolojilerinde bilgi,  uygulama yeteneğinin becerilerini kazandırmak. Aynı zamanda gerçek dünyada da onların sorunlarla karşılaştığında bunları nasıl çözecekleri konusunda da yetenek kazanacaklardır. Gençlerimiz daha donanımlı, vizyon sahibi ve özgüvenli bireyler olmasını bekliyoruz. Bunları bu eğitimlerle sağlayacağız. Okullarda öğrencilerimiz teorik bilgiler alıyor biz bunları pratikte de nasıl yapılacaklarını gösteriyor olacağız. Bizim sanat okullarıyla da projelerimiz var. Şu an 4 tane meslek lisesiyle anlaşma sağladık. Her iki fabrikamızda da 20 tane stajyere kendi bünyemizde eğitim veriyoruz. Bunun amacı stajyerlerimizi eğitimle geliştirmek daha sonrasında fabrikamızda ara eleman oluşturup bünyemize katmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanife Apaydın Özkan da öğrencileri bu projeyle sektöre hazırlamak istediklerini söyleyerek, “Enerji sektörü tüm dünyada çok önemli bir sektör. Mühendislerimizin bu alanda bilinç sahibi olmasını istiyoruz. Jeneratör, Türkiye’de bölümler ve öğrenciler tarafından henüz hak ettiği değeri göremedi. Öğrencilerimizin hızlı karar verme yeteneğini sağlamak istiyoruz. Burada açmış oluğumuz laboratuvar, öğrencilerimiz daha mezun olmadan EMSA Jeneratör ile işbirliğiyle yapılacak projelerde çalışma imkanı verecek. Aynı zamanda derslerin içine entegre ederek öğrencilerimizin teorik eğitimi uygulamalı eğitimle birlikte kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu

Kaynak: HABER MERKEZİ