Bilecik, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği Goalball Kadınlar 2. Lig müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. İstasyon Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuva, görme engelli sporcuların sahadaki heyecanlı mücadelesiyle dikkat çekiyor. Tribünlerdeki seyirciler, kıyasıya geçen karşılaşmaları büyük bir ilgiyle takip ediyor.
"GÜZEL BİR TURNUVA TEMENNİ EDİYORUM"
Farklı illerden gelen takımlar, şampiyonluk için ter dökerken, turnuvanın açılışında konuşan Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı. Demir, “Goalball Kadınlar 2. Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm takımlarımıza centilmence, dostluk ve başarı dolu müsabakalar diliyoruz. Sporcularımıza ve antrenörlerimize de sakatlıksız, güzel bir turnuva temenni ediyorum” dedi.
Müsabakalara Kahramanmaraş, İstanbul, Adana, Antalya, Denizli, Kayseri, Aksaray, Manisa, Diyarbakır ve Bursa gibi birçok ilden temsilciler katıldı.
Goalball, tamamen işitsel duyulara dayalı bir oyun olarak öne çıkıyor. Her takımda üç oyuncu bulunuyor ve sporcular gözleri bağlı olarak oyunu sürdürüyor. Bu sistem, tüm sporcuların eşit şartlar altında mücadele etmesini sağlıyor ve oyuna ayrı bir heyecan katıyor.