Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen sergi, 17 Ağustos 2025 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Sanata Yolculuk: 1,5 Yıllık Bir Sürecin Ürünü
Küratörlüğünü Semiha Güler ve Sultan Karakuş’un üstlendiği serginin açılış törenine ilgi yoğun oldu. Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, serginin yaklaşık 1,5 yıl süren bir bakış açısının ve emeğin sonucu olduğunu belirtti. Nilüfer Belediyesi’nin kültür politikalarının bu tür etkinliklerde önemli rol oynadığını vurgulayan Erman, “Nilüfer’in kendi seyircisini yetiştirdiğini görüyoruz. O zamanın çocukları şimdi sanatçı oldu ve bu kentte yaşıyor” dedi.

Arı saldırısı trafiği durdurdu! Arı saldırısı trafiği durdurdu!

“Kentimizin Sanatçıları Önceliğimiz”
Bu serginin artık bir mihenk taşı olduğunu ifade eden Bukle Erman, “Artık bir projeye başlarken önce kentimizdeki sanatçılar gözümüzün önüne gelsin istiyoruz. Bursalı genç sanatçılarımızın eserlerinden oluşan bu sergiden dolayı gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

17 Ağustos’a Kadar Ziyarete Açık
Genç sanatçıların farklı disiplinlerdeki eserlerinin yer aldığı sergide, şu isimler yer alıyor:
Mihrişah Bulut, Ece Canbaz, Aleyna Işıklar, Selva Kaya, Merve Kubat, Lütfü Kuzu, Betül Mutlu Begüm, Merve Özel, Fevziye Özocak, Beyza Salcı, Gülben Saydut, Ezgi Sivrioğlu Bozkurt, Barış Can Solak, Nuveyba Tahmaz, Kerim Tıp, Burçak Yazıcı ve Eda Yıldız.

Sanatseverler, “Boşluğun Haritası” sergisini 17 Ağustos 2025’e kadar Meteor Balat Kültürevi’nde ziyaret edebilir.

Kaynak: Haber Merkezi