Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Sinema Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Açık Hava Film Günleri”, orman yangınında hayatını kaybeden orman görevlileri ve AKUT gönüllülerinin anısına verilen aranın ardından 2 Ağustos 2025 Cumartesi günü yeniden kapılarını açıyor.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan orman yangını felaketinde hayatını kaybeden orman görevlileri ve AKUT gönüllülerine saygı amacıyla ertelenen gösterimler, “Sinemaya Dönüş” temasıyla kaldığı yerden devam edecek. İlk gösterim, Kanlıkavak Parkı’nda saat 20.30’da, Türk sinemasının sevilen komedi filmi “Aile Arasında” ile izleyicilere keyifli dakikalar sunacak.

Yıldızların altında sinema

Yaz boyunca Eskişehir’in farklı mahallelerinde gerçekleşecek olan film günleri; dramdan komediye, romantikten çocuk filmlerine kadar geniş bir yelpazede yerli yapımları ücretsiz olarak sunacak. Ayrıca, gün içinde Hicri Sezen Meydanı’nda düzenlenecek olan “Yaz Rüzgârı Müzik Dinletileri” şehre canlılık katacak. Katılımcıların sadece kendi sandalyelerini getirmeleri yeterli; patlamış mısır ise organizasyonun hediyesi. Bu yaz Eskişehir, yıldızların altında sinema keyfi yapmak isteyenleri bekliyor.

Hangi filmler yer alacak?

Gösterim programında romantik dram filmi “Delibal”, çocukların ve gençlerin ilgiyle izlediği “Her Şeyin Başı Merkür”, dram yüklü “Bizim İçin Şampiyon”, komedi sevenler için “Aykut Enişte 2” ve “Tamirhane” gibi filmler yer alıyor. Gösterimlerin yapılacağı yerler arasında Kanlıkavak Parkı, Şelale Park, Gökmeydan Spor Kampüsü, Ihlamurkent Pazar Yeri, 71 Evler Ediz Bahtiyaroğlu Spor Alanı, Odunpazarı Hicri Sezen (Odunpazarı) Meydanı, Yenikent Seramik Park ve 75. Yıl Mahallesi bulunuyor.

ETKİNLİK TAKVİMİ:

2 Ağustos Cumartesi – Kanlıkavak: Aile Arasında

Eskişehir hava durumunda iki güne dikkat: Şiddetli geliyor!
Eskişehir hava durumunda iki güne dikkat: Şiddetli geliyor!
İçeriği Görüntüle

8 Ağustos Cuma – Ihlamurkent Pazar Yeri: Delibal

9 Ağustos Cumartesi – Kanlıkavak: Her Şeyin Başı Merkür

15 Ağustos Cuma – Şelale Park: Delibal

16 Ağustos Cumartesi – Gökmeydan Spor Kampüsü: Tamirhane

22 Ağustos Cuma – 71 Evler Mh. Ediz Bahtiyaroğlu Spor Alanı (Aquapark Yanı): Bizim İçin Şampiyon

23 Ağustos Cumartesi – Odunpazarı Hicri Sezen (Odunpazarı) Meydanı: Bizim İçin Şampiyon

29 Ağustos Cuma – Yenikent Mh. Seramik Park: Gelin Takımı

5 Eylül Cuma – Büyükdere Mh. (Cemevi Yanı): Bizim İçin Şampiyon

6 Eylül Cumartesi – 75. Yıl Mh. (Sultandere): Aykut Enişte 2

Kaynak: HABER MERKEZİ