BŞEÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen protokol törenine, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile İŞKUR İl Müdürü Üzeyir Yıldırım katıldı. Yapılan iş birliği ile öğrencilerin mesleki deneyim edinmesini destekleyen programın yeni dönemi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde hayata geçirilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla bu yıl kontenjanı 150 bine çıkarılan program, geçen yıl elde edilen yüksek katılım ve memnuniyetin ardından daha geniş kapsamla uygulanacak. Üniversite eğitimiyle iş deneyimini bir arada sunan bu program, öğrencilerin hem kariyer planlamalarına katkı sağlayacak hem de maddi kazanç elde etmelerine imkân tanıyacak.
Hem Eğitim Hem Gelir İmkânı
Program kapsamında öğrencilere;
İş arama becerileri,
CV hazırlama,
Mülakat teknikleri,
Finansal okuryazarlık gibi alanlarda eğitimler verilecek.
Haftada en fazla 3 gün sürecek uygulama ile öğrenciler derslerinden geri kalmadan katılım sağlayabilecek. Programa katılanlara günlük 1.083 TL ödeme yapılacak. Böylece 5 gün katılım gösteren bir öğrenci yaklaşık 5.415 TL, 14 gün katılım sağlayan öğrenci ise 15.162 TL gelir elde edebilecek. Ayrıca öğrencilerin kısa vadeli sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.
677 Öğrenci Faydalanacak
Yeni dönem başvuruları 13-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak olup, program 3 Kasım 2025’te başlayacak ve 30 Haziran 2026’ya kadar devam edecek. Bu dönem BŞEÜ’den 677 öğrencinin programa dahil olması bekleniyor.
Başvurular:
genclik.iskur.gov.tr
adresinden,
İŞKUR mobil uygulaması üzerinden,
İŞKUR İl Müdürlüklerinden ya da
Üniversitelerin ilgili birimleri aracılığıyla yapılabilecek.
“Kariyer Gelişimi Açısından Büyük Bir Adım”
Protokol töreninde konuşan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, üniversite-İŞKUR iş birliğinin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Bu program, öğrencilerimizin yalnızca eğitim alanında değil, iş dünyasına hazırlık süreçlerinde de kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak. Üniversite olarak, programın başarılı şekilde uygulanması için tüm desteği vermeye hazırız.”