Eskişehir’in kalbi sayılan Hamamyolu Caddesi’nde çocukların vazgeçilmez lezzetlerinden pamuk şekerler, 20 TL’den satışa sunuluyor. Rengârenk ambalajlarla vitrinleri süsleyen pamuk şekerler, özellikle küçük yaştaki çocukların ilgisini çekiyor. Karton üzerine yazılan “Pamuk Şeker 20 TL” etiketiyle dikkat çeken ürünler, sokaktan geçen vatandaşların gözünden kaçmıyor.
Genellikle market içlerinde ya da lunaparklarda rastlanan pamuk şekerler, bu kez cadde üzerinde bir dükkân önünde yoğun şekilde sergileniyor. Üst üste dizilmiş kaplar içinde pembe ve mavi tonlarında hazırlanan şekerler, görsel cazibesiyle sadece çocukları değil, nostalji arayan yetişkinleri de cezbediyor.
Sıcak havaların etkisiyle caddede artan insan trafiği, bu tür renkli ve tatlı sokak ürünlerine olan ilgiyi de beraberinde getiriyor. Hamamyolu gibi alışveriş yoğunluğu olan alanlarda çocuklara yönelik bu tür satış ürünlerinin daha sık karşımıza çıkması, şekerleme sektöründeki hareketliliği de gözler önüne seriyor. Ancak uzmanlar, çocukların şeker tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak bu ürünlerin ölçülü şekilde tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Hamamyolu’nda satışa sunulan pamuk şekerler, eğlenceli görünümleriyle çocukların ilgisini toplamaya devam ediyor.