Demokrat Parti Eskişehir haftalık değerlendirme toplantısında İl Başkanı Hüseyin Özcan, enflasyon ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan’ın Eskişehir Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ (ESKİ) hakkındaki eleştirilerine değindi. Toplantıdaki konuşmasına Ankara’daki terör saldırısını lanetleyerek başlayan Özcan, Reyhan’ın “ESKİ sınıfta kalmıştır” sözlerine karşı çıktı.
“ŞİMDİ NEDEN YAPAMIYORUZ?”
Enflasyon ve emeklilerin geçim sorununa ilişkin konuşan DP İl Başkanı Hüseyin Özcan, “Türkiye’deki ekonomik sıkıntıları da yıllardan beri sizlerle paylaştık. Daha dün bir emeklimiz 7 bin 500 lira maaş aldığını, ev kirasının 4 bin liradan 7 bin 500 liraya çıktığını, 1 ay boyunca ne yiyeceğini, ne içeceğini nasıl yaşayacağını, faturalarını nasıl ödeyeceğini, ekmeğini nasıl alacağını bana gözyaşları içinde anlattı. Meclis kararı olmadan 14 Mayıs seçimlerinden önce bir hamlede emekli maaşlarını meclis çoğunluğuna ya da meclis kararına ihtiyacı olmadan 7 bin 500 lira yapabilen bir hükumet, emekliye ara zam dendiğinde çalışmaların sürdüğünü ve yılbaşında gerekenin yapılacağını söylemektedir. Seçimlerden önce bunu yapabiliyorsan şimdi neden yapamıyoruz?” şeklinde konuştu.
“BU KİMDEN GELDİ?”
Özcan, AK Parti İl Başkanı Reyhan’ın ESKİ eleştirisiyle ilgili, “Çıkıyor AK Parti İl Başkanı, ‘Metrekareye İstanbul'da, 250 kilo, Eskişehir'de 100 kilo yağmur düşmüş’ deyip belediyeyi suçluyor. Beyim; önce siz herkesin şikayetçi olduğu Alpu yolunu bitirin, Sarıcakaya yolunu bitirin, çevre yolunu genişletin. Sonra neredeyse doğal afet olarak adlandırılan, metrekareye düşen yağmurdan dolayı belediyeleri suçlayın. Önce açın karnını doyurun. Yolsuzluklara, haksızlıklara karşı gelin. Devletin maaş verdiği imamların vatandaşa hakaretlerine mani olun. Ondan sonra kalkın başka kurumları suçlayın. Bu yağmur CHP belediyesinde değil de İstanbul'da ya da Eskişehir'de AK Parti belediyesinde yağsaydı ve su taşkınları meydana gelseydi ne diyecektiniz? Allah'tan geldi diyecektiniz değil mi? Bu kimden geldi?” ifadelerini kullandı.