Eskişehir Kent Lokantaları, 10 Kasım’a özel hazırlanan menüde, Atatürk’ün en sevdiği yemekler Eskişehirlilerle buluştu. Kentpark ve Yıldız durağı yanındaki Kent Lokantası’nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Günün menüsünde tarhana çorbası, kuru fasulye, pilav ve Kemalpaşa tatlısı yer aldı. Vatandaşlar, aynı sofrayı paylaşarak hem Atatürk’ün sevdiği lezzetleri tattı hem de onun mirasına duydukları saygıyı dile getirdi.
Atatürk’ün Sevdiği Tatlar Kent Lokantalarında Vatandaşlarla Buluştu
Lokantada Atatürk’ün sevdiği türküler çalınırken, duygu dolu anlar yaşandı. Etkinliğe katılan Eskişehirlilerden biri, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum” sözleriyle duygularını ifade etti. Bir başka vatandaş ise, “Vatanı kurtardı, onun sayesinde özgürce yaşıyoruz. Çanakkale’de topla tüfekle bu ülkeyi savundu” diyerek minnettarlığını dile getirdi.
Yaşlı bir katılımcı, “Atam ölmedin, kalbimizdesin. Seni rahmetle ve minnetle anıyorum” derken, bir başka vatandaş da, “Sizin evladınız olmaktan mutluyum. Karşımda olsaydınız ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ derdim” ifadeleriyle duygulandırdı.
Kent Lokantalarındaki bu özel etkinlik, Eskişehirlilere sadece Atatürk’ün sevdiği tatları değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in değerlerini ve birlik duygusunu da hatırlattı. Katılımcılar, bu tür sosyal projelerin toplumda dayanışmayı güçlendirdiğini ve Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın önemini vurguladı.



