Eskişehir'de yürüyüş alanını tamamen kapatan aracın yanında bırakılan inşaat malzemeleri ve eski bariyerler de görüntüyü daha da zorlaştırarak kaldırımı kullanmak isteyenleri yola yönlendirdi.
Bölgede gün boyunca yoğun yaya hareketliliği yaşandığı için kaldırımın bu şekilde işgal edilmesi hem güvenlik açısından risk oluşturuyor hem de yayaların günlük ulaşımını aksatıyor. Özellikle çocuklu aileler, yaşlılar ve engelli bireyler için geçiş alanının daralması, bu tür park ihlallerinin ne kadar büyük bir sorun hâline geldiğini ortaya koyuyor.
Adalar çevresinde zaman zaman yaşanan benzer ihlaller, kent içinde kaldırım kullanımının önemini bir kez daha hatırlatırken, yayaların yürüyüş alanlarının korunmasına yönelik hassasiyetin artırılması gerektiğini gösteriyor.





