Eskişehir Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi’nde faaliyet gösteren kuaför işletmesi sahibi Döne Ulusoy, dükkanının önüne sürekli balgam, sigara izmariti ve çeşitli atıkların atılması nedeniyle rahatsızlık duydu. Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla iş yerinin duvarına “Dükkan önlerine tükürmeyin. Yerlere izmarit atmayın” şeklinde uyarı yazısı asan Ulusoy, az da olsa olumlu sonuçlar almaya başladı.

"Birçok kişi yazıyı görünce o soruyu soruyor"

Her sabah iş yerini açtığında karşısında atılmış balgamlar ve çöplerle mücadele eden Ulusoy, “Önceleri kapımın önünde sigara izmaritleri, kola kutuları ve tükürükler vardı. İnsanları temizliğe teşvik etmek için böyle bir yazı hazırladım. Yazıyı astıktan sonra en azından tükürük bırakılmadığını görmek beni mutlu etti,” diye konuştu. Uyarı yazısının yoldan geçenlerin de dikkatini çektiğini belirten Ulusoy, “Birçok kişi yazıyı görünce ‘Siz mi yazdınız?’ diye soruyor. Bazıları ‘Keşke dükkanın önüne assaydınız’ dedi, ancak ön tarafa asarsam yukarı bakmadıkları için fark edilmiyor. Karşıdan gelenlerin görmesi için böyle uygun bir yere astım,” dedi.

Eskişehir'de kadın sağlığına farkındalık etkinliği
Eskişehir'de kadın sağlığına farkındalık etkinliği
İçeriği Görüntüle

Döne Ulusoy’un bu küçük ama etkili uyarısı, çevre temizliği konusunda bireysel çabaların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kaynak: İHA