Eskişehir'de yangın paniği: Komşular kasıt dedi!
Eskişehir'de yangın paniği: Komşular kasıt dedi!
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’in en gözde turistik noktalarından biri olan Odunpazarı, bu yaz beklenen turist yoğunluğuna ulaşamayınca bölge esnafı ekonomik olarak zorlandı. Yerli ve yabancı turist sayısında yaşanan belirgin düşüş, başta yeme-içme ve hediyelik eşya satışı yapan işletmeler olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkiledi.

“Özellikle bizim bölgemize ilgi bu yıl düşük kaldı”
Odunpazarı'nda kumda kahve yapan esnaflardan Ömer Büyüksarı, son yıllara kıyasla bu sezon turist hareketliliğinin düşük olduğunu dile getirerek, “Bu yaz işlerimiz beklentinin altında kaldı. Yine de gurbetçilerin yaz sonunda gelmesiyle birlikte bir hareketlilik yaşanacağını umuyoruz,” ifadelerini kullandı.

“Turist gelmedi, kıyma satamadık”
Bölgedeki kasaplardan Kadir Şen ise düşen turist sayısının zincirleme etki yarattığını söyledi: “Geçen yıl turist yoğunluğundan dolayı köfteci, mantıcı ve çi börekçiler bizden sürekli kıyma alırdı. Bu sene bayramda bile doğru düzgün turist gelmedi, esnaf mal almadı. Bizim işler de büyük ölçüde durdu,” dedi. Esnafın ortak görüşü, yaz sonunda artacak olan iç turizm ve gurbetçi hareketliliğiyle birlikte eski günlere dönme umudu.

Kaynak: İHA