Eskişehirli genç sporcu Ahmet Savaş, güreşte elde ettiği derecelerle önemli bir başarıya imza attı. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren 13 yaşındaki sporcu, Türkiye genelindeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti.
Yaklaşık 8 yıldır güreşle ilgilenen Ahmet Savaş, Sakarya’da düzenlenen grup şampiyonasında elde ettiği birinciliğin yanı sıra 2025 yılında Okullar Arası Türkiye ikinciliği ve TGF Türkiye üçüncülüğü dereceleriyle önemli bir başarı grafiği çizdi.
Gösterdiği istikrarlı performansın ardından genç sporcu, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’ne seçildi. Bu gelişmeyle birlikte Ahmet Savaş’ın kariyerine artık daha profesyonel bir ortamda devam edeceği belirtildi.
Başarılı sporcu, elde ettiği derecelerle hem Eskişehir’i hem de Türk güreşini gelecekte temsil edecek isimler arasında gösteriliyor.



