Lisede bu eğitim öğretim yılına, ebru-minyatür ve seramik atölyeleri ile ses kayıt stüdyosu gibi öğrenciler için yeniliklerle başlandı. Söz konusu atölyeler ve stüdyonun yanı sıra okulda çalgı bakımı için de atölye kuruldu. Okulun viyolonsel öğretmeni Soner Koç'un sorumluluğunda 10 metrekare alanda açılan atölyede, öğrenciler enstrüman bakım ve yapımı hakkında bilgi ve beceri ediniyor.

ÜCRETSİZ TAMİR EDİYORLAR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen öğrencilere destek için çalışma yapan Koç ile okulun idarecileri, atölyenin kapılarını afette enstrümanları hasar görenlere açtı. Koç, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla okula ve kendilerine, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş'tan ulaşarak enstrümanlarını gönderen ya da depremden sonra aileleriyle Eskişehir'de yaşamını sürdüren öğrencilerin keman, viyola ve çellolarını yenileyip teslim etti. Depremzede öğrenciler için ücretsiz hizmet veren atölye, kendilerine ulaşanlar için bu hizmeti sürdürecek.

YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Atölyede depremzede öğrencilere de faydalı olmak istediklerini belirten Soner Koç, "Sosyal medya hesaplarından yaptığımız duyurularla bize ulaşanlar oldu. Malatya'dan bir, Hatay'dan iki öğrencinin çellolarını, Kahramanmaraş'tan bir keman ve viyolayı tamir ettik. Bunları tamamen gönüllülük esasıyla gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince yaraları sarmaya çalıştık. Eğer enstrümanları zarar gören başka öğrenciler varsa bize sosyal medya aracılığıyla rahatlıkla ulaşabilirler" ifadesini kullandı. Deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen öğrenciler ise atölyede onarılan enstrümanlarıyla eğitimlerine devam ettiklerini belirterek, burada eğitim almaktan çok mutlu olduklarını dile getirdiler. 

İYİ Kİ VARSINIZ (1)

İYİ Kİ VARSINIZ 3

Editör: Tuğba Akıncılar