Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sivrihisar ziyaretinde ilçenin hem tarihsel hem de siyasi açıdan önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Sivrihisar’ın geçmişte kendisinin de sık sık uğradığı bir ilçe olduğunu belirten Özel, ilçeye her gelişinde özel bir anlam yüklediğini söyledi. Özel konuşmasında, “Sivrihisar benim Grup Başkanvekili iken de geldiğim, çok sevdiğim, Manisa’yla Ankara arasında karayoluyla gittiğimizde geçmişte çok sık gelip geçtiğim ve hep böyle baktığımda ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ankara dışında Bakanlar Kurulu’nu bir tek Sivrihisar’da toplamış. Burası nasıl CHP’de olmaz?’ diye iç geçirdiğim bir ilçeydi” dedi.

“74 yıl sonra kazandık”

CHP’nin Sivrihisar’da uzun yıllar sonra belediyeyi kazanmasının önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Özel, seçim sürecinde elde edilen sonucun parti açısından tarihi bir anlam taşıdığını ifade etti. Özel, “Tam 74 yıl sonra kazandık. Habil Başkan’la birlikte. Çok büyük bir başarı gösterdi seçimlerde ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin 1950 yılından sonra ilk kez Sivrihisar Belediyesi’ni yönetme onuruna eriştik. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

Geleceğin turizmi Anadolu Üniversitesi'nde şekilleniyor
Geleceğin turizmi Anadolu Üniversitesi'nde şekilleniyor
İçeriği Görüntüle

Festival için yeniden gelecek

Sivrihisar’a yeniden gelmek istediklerini belirten Özgür Özel, Temmuz ayında düzenlenecek Nasreddin Hoca Uluslararası Festivali’ne katılmayı planladığını açıkladı. Özel, “İki yıldır sayısız kez konuştuk. Hatta bir çarşamba günü gelip pazar olan, köyden Sivrihisarlıların da geldiği bir günde burada olmayı. Ama bugün Eskişehir’e Ankara üzerinden gelirken Sivrihisar’a uğramadan etmedik. Nasrettin Hocamız var. Davet etti. Temmuz ayının ilk haftasında şenlikler var. Allah nasip eder, bir aksilik olmazsa Nasrettin Hoca Uluslararası Festivali’nde de sizlerle birlikte olacağız, buraya yine geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi