Türkiye Kano Federasyonu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Kupası yarışları, Sarısungur Göleti’nde büyük bir heyecanla başladı. Ülkemizin en iyi durgunsu kano parkurlarından biri olan Sarısungur Göleti, her yıl olduğu gibi bu önemli organizasyona da ev sahipliği yapıyor.
HAFTA SONU DEVAM EDECEK
Türkiye’nin dört bir yanından 39 kulüpten toplam 536 sporcu, bunların 209’u kadın olmak üzere yarışlarda ter döküyor. Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün de aralarında bulunduğu sporcular, ilk gün 1000 ve 500 metre elemelerinde kıyasıya mücadele etti. Yarışlar 27 Haziran Cuma günü 200 metre elemeleri ve finalleri ile devam ederken, 28 Haziran Cumartesi 500 metre finalleri ve 29 Haziran Pazar günü ise 1000 metre finalleri ile tamamlanacak. Final yarışlarının ardından düzenlenecek ödül töreniyle kupa sahiplerini bulacak.
Sporcuların kıyasıya rekabet ettiği organizasyon, kano sporunun gelişimi ve genç yeteneklerin ön plana çıkması açısından büyük önem taşıyor.