İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Dede Mahallesi Paşalar Sokak’ta basın açıklaması düzenledi. Odunpazarı ilçesine bağlı Dede Mahallesi’nde okul alanı sorununun yıllardır devam ettiğini belirten Başkan Yer, 1994 yılında ilköğretim okulu yapılmak üzere ayrılan ve kamulaştırılması gereken arazi için hala somut bir adım atılmadığını söyledi. Mahallede ulaşım sorununun da ciddi boyutlara ulaştığını belirten Yer, özellikle Bademlik Yerleşkesi’nde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin ring hattı talep ettiğini söyledi.

Başkan Yer, 12807 ada üzerinde bulunan 16 hisseli alanın imar planında ilköğretim okulu olarak ayrıldığını hatırlatarak, “Alanın 1994 yılında hazırlanan bir planda. İlköğretim okulu alanı olarak şuulandırılması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla kamulaştırılıp hak sahiplerine rayiç bedel ödenmesi gerektiren bir süreç bugüne kadar sonuçlandırılmamış ve bahsettiğimiz alan adeta kilitlenmiş ve erimeye bırakılmıştır. Geçen zamanda hak sahibi olup mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız Milli Eğitim Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi, Valilik kanalıyla durum hakkında hak arama yoluna gitseler de bugüne değin seslerini duyuramamışlar ve mağduriyetlerini anlatamamışlardır. Gelinen nokta Milli Eğitim Müdürlüğü alan bizim okul yapma standartının altında diyerek insanları ilçe belediyesine yönlendirmekte, Ada üzerindeki şuuyu kaldırmak için başka bir bölgeden belediyeden yer tahsisi istemektedir. İlçe belediyesi ise bizim her zaman itiraz ettiğimiz üslupla bizimle alakalı değil Milli Eğitime gidin demekte” ifadelerini kullandı.

"RİNG HATTI TALEPLERİ VARDIR"

Bursa'da kaçak yapı operasyonu! Bursa'da kaçak yapı operasyonu!

Öğrencilerin ring hattı talep ettiklerini dile getiren Yer, “Dede Mahallesi sokaklarında gezerken her sokakta bayır yukarı çıkmaya çalışan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bademlik Yerleşkesinde okuyan üniversite öğrencisi gençlerimizle karşılaştık. Buranın çok net bir ulaşım sorunu olduğunu belediye ulaşım ağı dışında kalan bölgede saat sabitliği olmayan bir minibüs hattıyla ulaşım sağlandığını söylediler. Özellikle kış dönemi ve havanın erken karardığı vakitlerde gençlerimiz çok zorlandıklarını beyan ile burası için bir ring hattı talepleri vardır. Dede Mahallemizde tarihi bölge olmasına rağmen halk için sosyal donatı oranı sıfırdır. Muhtarlık binası bile konteynerdan çevirme bir yapıda hizmet vermektedir. Odunpazarı Belediyesinin diğer mahallelere yaptığı ve Odunpazarı Evleri özelliğinde bir yapıyı Halk Merkezi olarak yapması beklenmektedir. Bölgede diğer 5 mahallenin ortak sorunu olarak İlkokul olmaması en büyük eksikliklerden biridir. Turan İlkokulu kapatılmış ve başka bir amaç için kullanılmakta, Malhatun İlkokulu ise yenilemenin ardında Valilik tarafından kültür merkezi yapılmak istenmektedir” diye konuştu.

"KONUYLA İLGİLİ ADIM ATILMAMIŞTIR"

Odunpazarı Kentsel Alan Düzenlemesi projesinin de yıllardır rafta beklediğini söyleyen Yer, “Büyükşehir Belediyesinin bölgenin araç trafiğine kapatılması ve bölgeye özgü bir düzenleme ile Odunpazarı Kentsel Alan Düzenlemesi projesi olduğu o dönem bir heyecan uyandırmıştı. Geçen süreçte bizde bu projenin ivedi bir ihtiyaç olduğu ve hemen başlatılması gerektiğini belirten bir açıklama yapmıştık. Ancak bugüne değin bu konuyla ilgili bir adım atılmamıştır” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ