Evet, yanlış duymadınız… Yaşadığımız şehirde kısıtlı malzemelerle bir uçak yaptı Emirhan…

Salgın döneminde mutlaka bu cümlelere rast gelmişsinizdir,

'Krizi fırsata çevirdiler'
'Salgını fırsata çevirdiler vb.'bunun gibi cümlelere…

Fırsata çevirenlerin adı bazen şirket, bazen belediye, bazen okul, bazen ev hanımı, bazen çalışan, bazen de öğrenci… Adı, makamı ne olursa olsun olumlu manada fırsat kovalayanları, azimle çalışıp üretenleri ayakta alkışladım hep, halen de öyledir…

BU KAHRAMANIN ADI 'EMİRHAN KÜÇÜKÜNSAL'

14 yaşında yapmış bu uçağı Emirhan… Şu anda 16 yaşında… Eskişehir'de özel bir okulda okuyor… (Uçak motor, gövde bakım bölümü 11. Sınıf – Havacılık)

Basit bir ödev olarak almış, geliştirmiş… Çizim, kanat açıları hesaplama, kesme, biçme % yüz kendisine ait…

Uzaktan kumanda, motor, vb. elektronik parçaları da bir araya getiren yine Emirhan… Normalde servo motorların ayarları vb. uzman eller tarafından yapılıyor… Lakin o kendisi yapmayı kafaya koymuş, yapmışta…

Mesela Alüminyum tel kullanmış kanatlarda… Daha hafif olsun, rahat uçsun diye…

Defalarca denemiş, olmamış… Yılmamış gece gündüz uğraşmış ve nihayet sonunda başarmış…

DİLE KOLAY!

'Kovid döneminde evdeki malzemeler ile uçabilen uçak' diye okuduğunuzda 'Eee ne var bunda' diyenler olacaktır, bundan önce de olmuştur, olsun!

'Dile kolay' tabi!

Ne var bunda canım diyenler sadece 1 dakika düşünsün!

Evdeki malzemeleri kullanacaksınız, uçan bir uçak yapacaksınız, o bizim çocukken kağıttan yaptıklarımızdan değil elbet! Bildiğiniz uzaktan kumada ile uçabilen bir icat!

Emrihan'ın babası Kadir Küçükünsal Bey ile eskiye dayanan bir ahbaplığımız var, lakin dünya meşgalesi vb. nedenlerle sıklıkla görüşemiyoruz…

Telefonda 'Emirhan uçak yaptı' demişti aslında… Laf lafı kovalamış ki kaynamış arada… Sonrasında takıldı aklıma, aradım etraflıca konuştuk…

Kadir Bey ile konuşurken Emirhan'da yanındaydı, anlattı, dinledim… 7, 7 buçuk metrede gibi kısa mesafede havalanıyormuş uçak… Kıyas için sordum, mevcutların en az 50 metrede havalandığını ifade etti… Bu bile büyük başarı…

HAYALLERİNİ SORDUM!

Hayalleri anlatırmısın Emirhan dediğimde, en büyük hayalinin,'SİHA'ları daha da geliştirmek… Maliyeti ucuzlatmak ve daha fazla havada kalan bir SİHA tasarlamak…' olduğunu öğrendim…

Sonrasında uçağın üretim aşamalarının video ve fotoğraflarını gönderdiler, inanın harika… (Köşe yazımızla birlikte sosyal medya hesaplarımızdan da paylaşacağım)

T.C MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETMİŞ…

Pelerinsiz kahramanımız Emirhan, T.C Eskişehir İl Milli Eğitim Müdiresi Sayın Pervin Töre Hanım'ı da ziyaret ederek, hayallerini ve hedeflerini anlattı… Kısada olsa paylaşılması güzel… Lakin daha da güzeli neden olmasın?

T.C Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü sayfasında'…hayallerini ve hedeflerini anlattı' cümlesinin hikayesini de detayları da paylaşılmalıdır… Nedir o hayaller? Nedir o hedefler?

Paylaşılacaktır ki hayaller yarım kalmasın, paylaşsın ki bir başka öğrencimize, belkide mucitlerimize aralansın tüm kapılar…

Paylaşılacağına can-ı gönülden inanıyorum…
Onore ettikleri için ayrıca teşekkür ediyor, Emirhan vb. gençlerimizin elinden tutacaklarına inanıyorum…

DÜŞÜNEN, ÜRETEN, HAYAL KURAN ÖĞRENCİLER!

Bizlerde düşünen, üreten, hayal kuran öğrencilerimizle gurur duyuyoruz… Keyifle taşıyoruz köşelerimize ES TV programlarımıza…


Üretmeyi ve dahi üretmeyi sevenleri de hep sevdim /takdir ettim… Lütfen sizlere önce kendinizden, sonra etrafınızdan başlayın ve neler yapabileceğinize odaklanın…

Tahsiliniz her ne olursa olsun hayallerinizle, öğrendiklerinizi harmanlayın, emeğinizi koyun ortaya, elbet çıkacaktır bir şeyler…

…/…

'Unutmayın, hangi işi yaparsanız yapın, ilk adımınız bir hayaldir.'

Dünyamız 'hayal kırıklıkları' ile dolu da olsa hayal etmekten aslavaz geçmeyelim…

Hayal edelim, kendimizi eğitelim, yılmadan, yıkılmadan pes etmeden çalışalım, üretelim…

Bazen hayal etme yolculuğunda geçen süreç, hayale ulaşamasak bile güzeldir /inanın…

Diyor ya Yahya Kemal Beyatlı'İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar.'
Çünkü 'Umut her zaman vardır'
Ves'selam…