Bursa’nın İnegöl ilçesinde motosiklet tamircisi İsmail Ceylan, geçtiğimiz hafta motosikletiyle seyir halindeyken önünde aniden duran bir kamyonete çarptı. Şiddetli kazada burnu ve dişleri kırılan Ceylan, “Eğer kask takmasaydım, kafamı kaybederdim” diyerek kaskın önemini vurguladı.
Kazanın ardından tedavisini tamamlayan Ceylan, polis ekiplerini ziyaret ederek teşekkür etti. “Eskiden kask takmaya karşı çıkıyordum, polisler ise bize ceza yazıyordu. Ancak şimdi anladım ki bu cezalar bizi hayatta tutuyor,” diyen Ceylan, motosiklet sürücülerini kask takmaya çağırdı. Ceylan, “Yıllarca kask takmadım ve polisleri düşman gibi görürdüm. Ama artık anladım ki polislerin söylediği her şey hayatımızı korumak için. Kask takmak hayat kurtarıyor. İnsanlar bunu ancak kaza geçirdikten sonra anlıyor. Umarım benim yaşadığım tecrübeyle herkes ders çıkarır” ifadelerini kullandı.
Bu olay, motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymasının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.