Bilecik’te yarım asırlık dondurma geleneğini sürdüren İbrahim Özdemir, meyveli dondurma yapımında doğal ve organik meyve kullanmanın önemine dikkat çekti. Özdemir, sentetik renklendiricilerin sağlık açısından risk taşıdığını belirterek, işletmelerinde tamamen gerçek meyvelerle üretim yaptıklarını ifade etti.

Osmaneli’nde yangın sonrası sağlık taraması
Osmaneli’nde yangın sonrası sağlık taraması
İçeriği Görüntüle

Babası Bayram’dan devraldığı dondurma mesleğini şimdi 3’üncü kuşak olarak sürdüren Özdemir, “Günde yaklaşık 500 kilogram süt tüketiyoruz. Dondurmalarımızda mevsiminde alınan doğal meyveleri kullanıyoruz. Kalite ve sağlık bizim için öncelik” dedi.

50 çeşit dondurma üretiliyor

Son günlerde medyada dondurmalarda katkı maddeleri kullanıldığı yönündeki haberlerin ardından açıklama yapan Özdemir, “Doğal renklendiriciler sağlık açısından risk oluşturmazken, sentetik boyalar olumsuz etkileyebilir. Örneğin, limonlu dondurmanın rengi sapsarıysa sentetik boya kullanıldığı anlaşılır. Biz bu tür maddelerden kesinlikle uzak duruyoruz,” ifadelerini kullandı. Kent merkezinde dört, Gölpazarı ilçesinde ise bir şubesi bulunan işletmede 50 çeşit dondurma üretildiğini söyleyen Özdemir, işini çocuklarına devretmeyi planladığını belirtti. En çok sade, kakaolu ve tahinli dondurmanın tercih edildiği yerlerde, çocukların ise çilek, böğürtlen, limon ve sakızlı dondurmaları sevdiği öğrenildi.

Başlık veya metinle ilgili başka bir şey istersen, söylemen yeterli!

Kaynak: İHA