Eskişehir’de gayrimenkul piyasası Temmuz 2025’te önemli bir canlılık yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, konut satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 26,1 artarak 2 bin 372’ye ulaştı.
Bu rakamlar, bölgedeki konut talebinin artışına işaret ediyor. Satışların 750’si ilk defa gerçekleşirken, 1.622’si ikinci el konutlardan oluştu. Ayrıca ipotekli satışlarda da dikkat çekici bir yükseliş gözlemlendi. İpotekli satışlar geçen yıla kıyasla yüzde 34,4 artış göstererek 344 adet oldu. Bu satışların 91’i yeni konutları, 253’ü ise ikinci el piyasasını kapsıyor.
Diğer satış türlerinde yaşanan yüzde 24,8’lik artışla birlikte Eskişehir’de konut piyasası hareketlenirken, uzmanlar bu durumun yatırımcılar ve ev almak isteyenler için olumlu bir gelişme olduğunu vurguluyor. Gayrimenkul sektöründe yaşanan bu yükseliş, kentin ekonomik canlılığını da yansıtıyor. Bölgedeki konut projeleri ve yeni yatırımların, önümüzdeki dönemlerde bu hareketliliği desteklemesi bekleniyor.