Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Yahnikapan Mahallesi’nde, 2011 yılından bu yana kayıp olan Muharrem Kılınç’ın akıbeti 14 yıl sonra ortaya çıktı. Kardeşi Ali Kılınç tarafından öldürüldüğü belirlenen Muharrem Kılınç’ın cansız bedeni, failin yaşadığı evin ahırının temeline gömülü halde bulundu.
Olayla ilgili olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 61 yaşındaki Ali Kılınç, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ALKOLİK OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Ali Kılınç, savcılık ifadesinde ağabeyiyle geçmişte yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Ağabeyinin alkol problemi olduğunu ve aile bireylerini sık sık tehdit ettiğini öne süren Kılınç, "Ağabeyim alkolikti. İzmir'de bulunan çocuklarının yanına gitti. Orada geçinemediği için köye geri geldi. Burada bizi de defalarca tehdit edip saldırdı. Olay günü de elinde bıçakla boğazıma sarıldı, ben de korktum kürekle vurdum. Yere gömdüm" dediği öğrenildi.
Öldürülen Muharrem Kılınç’ın, olaydan yaklaşık 7 ay önce İzmir’den köye geri döndüğü ve kardeşiyle birlikte yaşadığı öğrenildi. Cinayetin bu kadar uzun süre gizli kalması ise köylüler ve yetkililer arasında şaşkınlık yarattı.