ESKİ ekipleri, mevcut kanalizasyon sistemlerinin kapasitesini artırmak ve altyapının daha güvenli şekilde işletilmesini sağlamak amacıyla saha incelemeleri ve teknik değerlendirmeler doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiriyor.
Yeni hatlara muayene bacaları yerleştirildi
Çalışmalar kapsamında Tepebaşı ilçesine bağlı Hoşnudiye Mahallesi 738. Sokak ile Odunpazarı ilçesindeki Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı ve Çağdaş Sokak’ta yeni kanalizasyon hatları oluşturuldu. Hatların bakım, temizlik ve kontrollerinin daha kolay yapılabilmesi amacıyla sisteme muayene bacaları yerleştirildi. Ayrıca gerekli görülen noktalarda parsel bacaları oluşturularak yapıların kanalizasyon şebekesine bağlantıları da düzenlendi.
Çalışmalar farklı mahallelerde sürecek
ESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, altyapı yatırımlarının kent genelinde farklı mahallelerde devam edeceğini belirtti. Çalışmalarla kanalizasyon altyapısının uzun vadede daha güvenli ve sürdürülebilir şekilde hizmet vermesinin amaçlandığı ifade edilirken, mahalle sakinleri gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti.




