Eskişehir'de muhtarlık yapan Utku Ölmezer, Anıtkabir'deki hediyelik eşya bölümünden esinlenerek açtığı "Ata Galeri" isimli iş yerinde Atatürk sevgisini yaşatıyor.
Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Yönetimi Bölümünde öğrenim gördüğü sırada sık sık Anıtkabir'i ziyaret eden, buradaki hediyelik eşya bölümüne hayran kalan Paşa Mahallesi Muhtarı 34 yaşındaki Ölmezer, uzun yıllar böyle bir yer açmayı hayal etti.

İki sene önce hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvayan, Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesi'ndeki "Ata Galeri" isimli iş yerini hayata geçiren Ölmezer, dükkanında ağırlıklı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işlendiği heykel, tablo, anahtarlık, kolye ve çeşitli seramik objeleri satışa sunuyor. Ölmezer, gelecekte Büyük Önder'in sevdiği şarkıların çaldığı, gündelik eşyalarının benzerlerinin bulunduğu bir müze açmayı planlıyor.

 "Kafamızı çevirdiğimiz her yerde Atatürk'ü görmek istiyoruz"

Utku Ölmezer, AA muhabirine, Atatürk'e sonsuz sevgi beslediğini söyledi. Anıtkabir'deki hediyelik eşya bölümünde Büyük Önder'e dair objeleri görmekten heyecan duyduğunu anlatan Ölmezer, şöyle devam etti: "Uzun yıllar sonra burada böyle bir dükkan nasip oldu. İş yerimizde Atatürk'e dair her şeye yer vermeye çalışıyoruz. Kafamızı çevirdiğimiz her yerde Atatürk'ü görmek istiyoruz. İnsanların Atatürk'ü unutmaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Elimizde seramik ve fotoğraf baskıları, heykeller ile gümüş ve camdan yapılmış süs eşyalarımız var. Önemli olan, burada Atatürk'ün hatırlanması ve sevenleriyle onu buluşturmamız."

Ölmezer, iş yerindeki ürünlerin çoğunun el yapımı olduğunu dile getirdi. Eskişehir ile Kütahya'daki seramik, cam ve heykel sanatçılarıyla çalıştıklarını ifade eden Ölmezer, "Sanatçılarımız, buraya özel modellemeler yapıyorlar. Atatürk'ü en ince ayrıntısına kadar çalışmalarına işliyorlar. İnsanlar, Eskişehir'e böyle bir dükkanın çok yakıştığını söylüyorlar. Müşterilerimiz Atatürk fotoğraflarının bulunduğu köşede fotoğraf çektiriyor. Herkes çok mutlu oluyor" diye konuştu.

Vicdansız sürücü atı araca bağladı, cezası... Vicdansız sürücü atı araca bağladı, cezası...

HABER MERKEZİ

Editör: Tuğçe Kaş