Mağarada 3 gün mahsur kaldı, ekipler kurtardı!
Mağarada 3 gün mahsur kaldı, ekipler kurtardı!
İçeriği Görüntüle

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve güvenlik ekipleri, artan hava sıcaklıklarında gerçekleştirdikleri denetimler sırasında Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde soğuk zincir kurallarına uygun olmayan şekilde taşınan 700 kilogram peynire el koydu. Soğuk ortamda taşınması zorunlu olan 400 kg dil peyniri kolilerde, 300 kg tulum peyniri ise bidonlarda ve çuvallar içinde bulundu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle yapılan inceleme sonrası, peynirlerin sağlık açısından risk oluşturduğu tespit edilerek imha edilmesine karar verildi. Taşıyıcı firmaya 5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu uyarınca idari ceza uygulandı.

"Denetimlerimiz aralıksız sürüyor"
Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali denetimlerine ilişkin bilgi veren Terminal Zabıta Amiri Mustafa Kaya, "Sabah saatlerinde terminale indirilen 400 kilo dil peyniri ve 300 kilo da tulum peyniri usulsüz şartlarda taşındığından dolayı Kepez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bilgi verildi. İncelemelerini yapan ekipler uygunsuz sıcaklıkta olduğundan dolayı imhaya karar verdi. Belediyemizin atık yönetimi çöp aracı ile imhası gerçekleştirilmiştir. Terminalimizde halk sağlığını korumak adına denetimlerimiz aralıksız sürmektedir" dedi.

Terminal Zabıta Amiri Mustafa Kaya, denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, halk sağlığını tehdit eden ürünlere geçit verilmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA