Tepebaşı Belediyesi, çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor. Matematik Evi ve Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen robotik kodlama dersleri tamamlandı.

Başkan Kurt’tan sert kayyum tepkisi
Başkan Kurt’tan sert kayyum tepkisi
İçeriği Görüntüle

KENDİ ROBOTLARINI ÜRETTİLER

YGA-Hayal Ortakları Derneği’nin yürüttüğü “Bilim Kuşağı Atölyeleri” kapsamında verilen eğitimlerde, eğitmen Damla Yıldırım tarafından Twin bilim setleri kullanılarak öğrencilere robotik kodlama konusunda uygulamalı bilgiler aktarıldı. Atölyeye katılan 57 öğrenci, hem eğlenerek öğrendi hem de kendi robotlarını üreterek bilime olan meraklarını pekiştirdi.

Eğitimlerin sonunda ise öğrenciler, katılım sertifikalarını Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın elinden aldı. Törende çocukların ürettiği robotları da inceleyen Ataç, “Çocuklarımızın erken yaşlarda bilimle, teknolojiyle ve yaratıcı düşünmeyle tanışmaları bizler için büyük önem taşıyor. Onların kendi emekleriyle ortaya çıkardığı robotları görmek beni çok mutlu etti” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ