Yıllardır üniversite-kent buluşmalarının ne denli önemli olduğu bilinciyle üniversitelerin topluma yönelik projeler geliştirmesini ve bu projeleri topluma yararlı hale getirmesini anlatırız ve savunuruz. Ancak bunu yaparken üniversiteler kadar toplumun da bu projelere daha duyarlı olması gerektiğini ya unuturuz ya da ihmal ederiz. Ya bu projelerin tam olarak farkında değilizdir, ya da bu projeler topluma tam olarak doğru şekilde anlatılmamıştır. Dolayısıyla bu projeler de bir şekilde kıyıda köşede sessiz sessiz kendi halinde bilim üretmeye devam eder.
İşte bu projelerden bir tanesi de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)bünyesinde yer alan Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi'dir. (CISAR-Centre of IntelligentSystems Applications Research)
Bu merkez Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka, Akıllı Sistemlerin tasarım ve uygulamaları kapsamında sektöre hizmet verirken merkezde yürütülen faaliyetlerde, birçok farklı alanda, akıllı sistemlerin bütünleşik tasarımı ve uygulaması yapılıyor. Yapılan çalışmalarda öncelikli ihtiyaç analizi sonrasında ise orta ve uzun vade dijital dönüşüm yol haritaları çıkartılarak çalışmalar yürütülüyor.
YAPAY ZEKANIN ENDÜSTRİYEL UYGULAMASI
CISAR, Türkiye'deki büyük sanayi işletmeleri, KOBİ'ler ve Araştırma Kurumları ile iş birliği içinde Yapay Zekanın endüstriyel uygulaması ile ilgili proje çalışmaları da yürütüyor.
Merkezde Yapılan Sektörle İlgili Çalışmalar: