Ege Bölgesi’nin önemli geçiş güzergâhlarından biri olan kentte özellikle Afyonkarahisar-Konya karayolunda araç trafiği zaman zaman durma noktasına geldi.
9 günlük bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşların aynı saatlerde yola çıkması nedeniyle Çay ilçesi girişinde ve kritik kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik yoğunluğu dron ile görüntülenirken, yollardaki sıkışıklık dikkat çekti. Emniyet ve jandarma ekipleri, ulaşımın tamamen aksamasını önlemek ve kazaların yaşanmaması için bölgede yoğun mesai harcadı. Kavşak noktalarında konuşlanan ekipler, sürücülere yönlendirmelerde bulunarak trafik akışını kontrollü şekilde sağlamaya çalıştı.
Yetkililer ise sürücülere aşırı hızdan kaçınmaları, takip mesafesini korumaları ve uzun yolculuklarda düzenli olarak mola vermeleri yönünde uyarılarda bulundu.





