Kütahya Şehir Hastanesi’nde ailesiyle birlikte muayene sırasını bekleyen 3 yaşındaki çocuk, yediği şekerin nefes borusuna kaçması sonucu boğulma tehlikesi geçirdi. Küçük çocuk, hemşirenin saniyeler içinde yaptığı Heimlich Manevrası sayesinde yeniden nefes almaya başladı.
Olayın, hastanede mesai dışı poliklinik hizmetlerinin sürdüğü 17.00–19.00 saatleri arasında meydana geldiği öğrenildi. Poliklinik önünde ailesiyle bekleyen çocuğun nefes borusuna yediği şeker kaçtı. Çocuğun nefes alamadığını ve ailesinin paniklediğini fark eden Acil Servis Süpervizörü Sabri Demirbaş, hızla olay yerine koşarak müdahale etti.
Hemşire saniyeler içinde müdahale etti, çocuk kurtuldu
Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda Demirbaş’ın soğukkanlılığını koruyarak küçük çocuğa müdahale ettiği görüldü. Deneyimli hemşire, uyguladığı Heimlich manevrası ile ikinci denemede şeker parçasını çıkararak çocuğun yeniden nefes almasını sağladı. Olayı anlatan Sabri Demirbaş, 39 yıllık meslek tecrübesine dikkat çekerek, bağrışmaları duyduktan sonra hızla müdahale ettiğini belirtti. Demirbaş, “Vatandaşların müdahale etmeye çalıştığını ancak başarılı olamadıklarını gördüm. Doğru pozisyonda yaptığım 2-3 manevra sonrası şeker dışarı çıktı. Mesleğimiz gereği aldığımız ilk yardım eğitimlerinin nerede ve ne zaman hayat kurtaracağı belli olmuyor” dedi. Yaşanan olayın ardından rahat bir nefes alan aile, daha sonra hastaneyi ziyaret ederek sağlık personeline teşekkür etti.





