Cumhurbaşkanı Erdoğan; kıraathanenin 24 saat hizmet vereceğini, çay ve kek ikramı, kütüphanesi ve son olarak da ücretsiz internet erişimi olacağını ifade etti. Seçim vaatleri arasında açıklanan Millet Kıraathanesi projesi siyasette de ciddi tartışma yarattı.
Millet Kıraathaneleri, Millet Bahçesi ile birlikte görünen o ki şu ana kadar AK Parti ve Erdoğan kanadının en ciddi seçim projeleri arasında yer alıyor. Millet Kıraathaneleri, her ne kadar eleştirilse de içeriği merak ediliyor.
Bugüne kadar bununla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim meydanlarında yaptığı açıklamalar dışında herhangi bir bilgi yok.
'İllerimize Millet kıraathaneleri kuracağız. İçinde tamamen kitaplar kahveler olacak. Kahvesi çayı olacak, 24 saat hizmet verecek. Millet Kıraathanesindeki kekler ve çaylardan ücret almak yok. Kıraathane ne demek biliyor musun? Okuma evi demektir. Bunun başına milleti de koyduğun zaman milletin okuma evi olacak. Gençlerimiz kekini alacak, çayını, kahvesini alacak, interneti olacak. Oturacak dersini çalışacak.'
ESKİŞEHİR'DE 4 YIL ÖNCE ZATEN AÇILDI
Aslında bana göre bu Atatürk'ün kurdurduğu Halkevleri'nin küçük bir modeli gibi görünüyor ama Erdoğan'ın bu seçim vaadinin Eskişehir'de zaten 4 yıldır faaliyette olduğunu Eskişehir'de önemli bir sivil toplum temsilcisi olan –kayınpederim- Emekli Edebiyat Öğretmeni Nurettin Aldemir hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi olarak sunduğu Millet Kıraathanelerinin Eskişehir'de hem de CHP'li bir belediye tarafından uzun süredir faaliyette olduğunu, Türkiye'de bu ilkin Eskişehir'de zaten gerçekleştiğini söyledi.