Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında temsilcimiz Eskişehir Basket deplasmanda Darüşşafaka Basketbol ile mücadele etti. Hem de öyle böyle bir mücadele değil.
Maçın ilk çeyreğinde başa baş bir görüntü ortaya çıkarken takımlar adeta birbirlerini tarttılar. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği çeyrek 22-23 Dev Adamlar'ın üstünlüğü ile biterken asıl heyecan bundan sonra başladı.
İkinci çeyrekte ev sahibi ekip Eric ve Emircan'ın etkili oyunlarıyla öne geçmeyi başarırken Duncan ve Billy Baron rakibe cevap vermekte gecikmedi. İkili rakip potaya bıraktıkları 3 sayılık atışlarla Eskişehir Basket'e rahat bir nefes aldırdı ve Devler 39-42'lik skorla 3'üncü çeyreğe gitti.
İkinci yarıda vitesi bir anda yükselten Eskişehir Basket karşısında Darüşşafaka neye uğradığını şaşırdı. Rowland'ınasistleriyle coşan Potanın ŞimşekleriDuncan, Ayres ve Baron ile rakip potaya art arda sayılar bırakmayı başardı. Farkın bir ara 13 sayıya kadar çıktığı çeyrek 56-67 üstünlüğümüzle sonuçlandı.
Ancak ne olduysa son periyotta oldu. Rowland'ın kenara gelmesiyle birlikte Darüşşafaka atağa geçti. 9-0'lık seri yakalayan ev sahibi ekibe cevap Ayres'den gelse de fark eridi. Bitime 3 dakika kala ise Darüşşafaka skoru 72-72 yaptı. Git gellerle dolu son 3 dakikada skor 79-79'a ulaştı. Son topu adeta ziyan eden Rowland Siyah Kırmızılı taraftara saç baş yoldurdu ve maç uzadı.
Uzatma periyodunda ise ne yazık ki Daçka oynadı Devler izledi. Serbest atışta 2'de 1 yapan Eskişehir Basket'e cevap 3'lüklerle geldi. Darüşşafaka ekibi art arda 3 dış atışla maçı kopardı. Maç boyunca müthiş bir performans sergileyen Duncan ise serbest atışlardan yararlanamadı. 4 serbest atışın kaçtığı ve birçok hücumdan eli boş dönen Eskişehir Basket rakibine 90-83 boyun eğdi.
Deplasmanda hiç mağlubiyet yaşamamış olan Eskişehir Basket, sezondaki ilk deplasman yenilgisini tattı. Bunun yanı sıra çok önemli bir galibiyette elimizin arasından kaydı gitti.
Maçtan sonra İspanyol Koç Berrocal'inşu sözleri her şeyi açıkça anlatıyordu; 'Takım olarak öğrenilmesi gereken çok şey var...'