Ramazan ayı beslenmesi, Bayrambeslenmesi derken bir ayın daha sonuna geldik. Herkese sevdikleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutlulukla geçireceği nice bayramlar diliyorum.
Bayram sofraları donatıldı, geleneksel yemekler, tatlılar, sarmalar afiyetle yenildi.
Ben de danışanlarıma tam olarak böyle yapmalarını sevdikleriyle birlikte güzelleşen sofralarda keyifle yenen yemeklerin kalorisinin sayılmayacağını, önemli olanın bayram tatilinin tadını çıkarmaları olduğunu söyledim. Alınan fazla kaloriler bir şekilde halledilir ama ailece kurulan bayram sofraları geri gelmiyor. Bu nedenle değerlerimize sahip çıkmak bayram tatilinin tadını çıkarmak çok daha önemli bence.
Bayramdayemekleri fazla kaçıranlar, yaza daha fit girmek istiyorum diyenler,… o iş bizde !
Bayram sonrası kısa süreliğine detokslar uygulanabilir, vücuda alınan fazla şeker ve fazlayağa bağlı vücutta oluşan oksidasyonu önlemekadına antioksidan besinlerce zengin bir arınma programı yapılabilir fakat bu sürenin çok da uzatılmaması kalıcı bir beslenme programı olarak düşünülmemesi gerektiğini de vurgulamak gerek.
Detoks aslında sosyal medyada popüler olan detoks sularından, düşük kalorilerden ibaret değildir. Vücutta detoksişemini karaciğerimiz yapmaktadır. Biz de ancak karaciğer detoksifikasyonuna yardımcı bir program yaparak vücudumuzda arınmaya yardımcı olabiliriz.
DetoksYaparken Hangi Yiyeceklerden Yararlanmalıyız?