Şimdi sen teröristi muhatap kabul edersen, terörist her tür numarayı yapar. Her tür yalanını söyler her tür pusuyu tuzağa kurar. İşi bu zaten yani bebek çocuk öldürmekten çekinmeyen toplu katliam yapmaktan çekinmeyen bir otobüs dolusu askeri indirip kurşuna dizmekten, 33 kişiyi kurşuna dizmekten çekinmeyen bir psikopat katiller sürüsünden bahsediyoruz.
AÇILIM SÜREÇLERİNİ HATIRLAYIN
Nasılda kandırılmıştık. Dolmabahçe’ de masa nasıl da yıkılmıştı. Anlaşılan pekeke aslında değiştiği falan yok. Sadece stratejisinin 4. Aşamasında taktiksel politik hamleler yapıyor. Geçmişte de PKK silah bırakmıştı.
Devletin bunu okuyamaması söz konusu olamaz.
Amaç belli. Türkiye’nin güneyinde ve Suriye’nin kuzeyinde bir özerk yönetim bölgesi oluşturarak İsrail’in güvenliğini sağlamak.
Açılım sürecinde unuttuk mu? Hepimiz analar ağlamasın diye açılım dediler ya bölgede iki sene hayat durdu. Asfaltın altına bomba döşemişler ve üstüne belediyenin araçları ile asfalt dökmüşlerdi. Günü geldiğinde kullandılar. 700'ün üzerinde şehit verdik. 7.000 terörist öldürüldü. Tecrübeli gerçekten savaşçı ölümden çekinmeyen her şeyi çok iyi bilen bu işi 7.000'i de hendeklere gömüldü ve bitti. PKK açılımında PKK bitti..
TABİKİ TERÖR BİTSİN.
Türkiye'de uzmanlar söylüyor 50 tane 100 tane PKK'lı var. Operasyon yapabilme kabiliyeti yok bitti. Tabii ki terör bitsin.
50 senedir 40 bin şehit verdik. Öğretmenler, hemşireler, doktorlar, fabrikalar yakıldı. Fabrika iş makineleri yakıldı yatırım gelemesin bölgeye diye.
Hepsini PKK yaptı en büyük zararı Kürt kökenli yurttaşlarımız ödedi. Bölgeye yatırım, eğitim gidemedi. Şimdi böyle bir yapıyla konuşuyoruz. 40 sene boyunca pazarlık etmemişiz.
Yine aynı hatayı niye düşüyoruz ki? Dünyada kuraldır. Terörle müzakere edilmez terörle amansız, amacından vazgeçinceye kadar mücadele edilir.
Terörü durdurmanın bir tek yolu vardır. Terörle amacına ulaşabileceğinden artık ona inancını kaybetmesi lazım. PKK terörü kaybetmiştir.
Türk ordusu bunca fedakârlık yaptı, bunca bedel ödedi. Ekonomimiz bu kadar sefil hale geldi. Bir Türkiye’yi terörle mücadele uğruna harcadık. Artık terörle amacına ulaşabileceği o bir ortam olmadığını Türkiye'de onlar da görüyorlar. Bitti yok oldular 50 tane terörist kaldı diyenler vardı. Türkiye’de hiçbir şekilde hareket edemiyorlar diyorlar. Şimdi bu şartlar altında sözü nereden çıktı Bahçeli?
Bir anda işte Öcalan çıksın haykırsın. Terör örgütünü fesh ediyoruz, bırakıyoruz silahları desin umut hakkından faydalansın!
Peki, nereden icap etti bunu söylemesi?
Bizim bilmediğimiz bir oyun oynanıyor. Bence Türk milletinin bu süreci çok dikkatli takip etmesi gerekiyor..
Ne AK partiye, MHP'ye, HDP' ye PKK'ya asla güvenmiyorum. Mehmet Uçum mesajında Türkiyeli’ diyor.
Halaylar, davullar zurnalar Diyarbakır’da çalıyor. Siyasi iklime faydası olacak mı?
Kandilin boşaltılması lazım.
Oldu olacak, APO’ ya da paşalık verin de tüy dikin.
SÜREÇTE TBMM’ Sİ DEVRE DIŞI KALDI.
Böyle bir süreç yaşanılacaksa bile, bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yönetilmesi gerektiğini savunuyorum. Çünkü bu süreç açık ve şeffaf olmalı. Bu çelik çomak oyunu değil. Karşımızdakiler de çocuk değil…
BOB’ LANIYORUZ.
Büyük Ortadoğu projesinden bahsediyoruz. Eş başkanı olduğunu söyleyen bir liderimiz var. Amerika’nın İsrail'in bölgedeki hedeflerini biliyoruz ulus devletleri yıkmak istiyorlar. Bu bölgenin en büyük ulus devleti biziz. Ulus devlet halimizi korurken milli birlik beraberliğimizi korurken bu bölgede hiç kimse at koşturamaz koşturamıyordu ama eğer Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulus devlet özelliğini bozarsan, anayasa düzenlemeleri ve çıkartılacak yasal metinlerle sulandırırsan, bu sefer toplumsal barış bozulur.
SİZ O ZAMAN GÖRÜN
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden anayasaya aykırı talepleri var yani o konuda çıkarları ortak. Şu anda da böyle bir şey planlanıyor bir. Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yani Türkiye ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bunun değiştirilmesini istiyorlar.
Anayasanın değiştirilmez değiştirmesi teklif dahi edilemez hükümlerinin değiştirilmesini istiyorlar.
Bu durum bize, Yugoslavya’yı hatırlatıyor. TİTO Atatürk’ü örnek almıştı? Öldükten sonra Almanya ve Rusya başta olmak üzere paramparça edildi. İç savaşta soykırımlar yaşanırken batı seyretti.
Bu sefer iç barışın bozulmasıyla birlikte adım adım Yugoslavya’nın durumuna düşeriz.
TÜRKİYE CUMHURİYETİN kuruluş felsefesini içselleştirerek, bayrağını onurluca taşıyanlar.., Dikkat. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı güncelleştirilmiş oyunlarla sinsice yapılıyor.
Bunların akıl hocaları Türkiyelilik olsun diyor. Türklük kelimesi tedavülden kaldırılmak isteniyor.
Türk’ün Türk’ ten başka dostu yoktur.
Unutmayın.
Günün sözü
Siyaset mahkeme salonlarına girdiği anda, adalet oradan çıkmalıdır. Guizo
"Bir insanı zorla susturmak ona bahşedebileceğiniz en büyük onurdur. Onun size karşı olan mükemmelliğini kabul ettiğiniz anlamına gelir."
- Joseph Sobran