Nazilli doğumlu olan özlem hanım, İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli’de tamamladı. 1988’de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümünden mezun oldu

XXII. ve XXIII. dönem Aydın milletvekili olarak TBMM’de yer almış bir kadın siyasetçidir. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın Belediye Başkanı seçilerek, Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı olmuştur.

2014 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın'ın büyükşehir olmasından sonra büyükşehirim ilk belediye başkanı olarak seçilmiştir. Yani üst üste 4. dönem.

Jants'ın Atça'daki fabrikasında çalıştı. Jants'ın CEO’su Ercan Çerçioğlu ile evlendi. Daha sonra eşiyle birlikte yaşamını yurt dışında sürdürdü. New York'ta bir özel firmada Müşteri İlişkileri Müdürü olarak çalışırken Türk derneklerinde yer almıştı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’den ayrılıp AK Parti’ye katılacağı iddialarıyla gündeme geldi. Çerçioğlu suskunluğunu korurken, kulislerde ise rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yarın partimize katılımlar olacak” sözleri bu iddiaları daha da güçlendirdi.

İddialar Aydın'ı aştı, Ankara'ya ulaştı. Kulislere göre Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye katılacak. Hatta iddialara göre bu katılım 14 Ağustos'ta AK Parti'nin 24. kuruluş yıldönümünde gerçekleşebilir.

Ne kadar aydın var burada? Göreyim Aydın'ı. Bir göreyim bakayım Aydın'ı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri, iddiaları güçlendirdi. Ankara'daki AK Parti Gençlik Kollarının istişare toplantısının kapanışında Erdoğan'ın gözleri Aydınlıları aradı. Hemen ardından yarın da partimize katılımlar olacak dedi.

Partimize yine bu farklı katılımlarla güçlenerek yolumuza devam edeceğiz demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye yeni katılım ve aydın ifadeleri, akıllara Çerçioğlu'nu getirdi.

Bu yüzden halk arasında topuklu efe olarak anılmaya başladı.

Aydın onunla birlikte adeta Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi haline geldi. Son yerel seçimlerde %50,53 oy’ a ulaştı.

Her iki Aydın’lıdan birinin oyunu aldı.

Şimdi adı AK Parti ile anılıyor. Ancak bu iddiaların altı boş değil. Son seçimde CHP içinde adaylığı tartışmaya açıldı. Üç dönem sandık başarısına rağmen son anda adaylığında karar kılındı. Bu da genel merkezle arasındaki mesafeyi açtı.

Öte yandan, Özgür Özel'in politikalarının da sıcak gelişmeye zemin hazırladığı belirtiliyor. İddialar karşısında Özlem Çerçioğlu'nun suskunluğu da dikkat çekiyor. Aydın'da başlayan hareketlilik başkente kadar ulaştı. Çerçioğlu'nun suskunluğu AK Parti'ye geçeceği iddialarını güçlendiriyor.

Ayrıca daha önce Çerçioğlu'na yakın bazı isimler de AK Parti'ye geçiş yaptı.

Haziran ayında Çerçioğlu'nun 10 yılı aşkın süre makam şoförlüğünü yapan Aytekin Hızer'in yanı sıra eski genel sekreter yardımcısı Tahsin Kocaman da AK Parti'ye geçmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de Çerçioğlu'na tepki gösterdi. Bir anlamda o da iddiaları üstü örtülü doğruladı. Şimdi gözler AK Parti'nin yapılacak 24. kuruluş yıldönümü kutlamalarına çevrildi.

Öte yandan Sultan Hisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının da AK Parti'ye geçmesi gündemde. Bu üç ismin de Çerçioğlu ile birlikte saf değiştireceği konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyla ilgili dedikodular çıktığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bunu yalanladı ama başka bir il var diyordu.

Dolayısıyla bugün her şey, ortaya çıktı ama çok da tartışmalı bir alandayız, değil mi? Yani Özlem Çerçioğlu neden gidiyor? Bunu nasıl yorumlamak lazım? CHP'nin buradaki tavrı, bugün Özgür Özel'in açıklamaları yani ya içeri atıl ya, partime katıl şantajı bütün boyutlarıyla

Değerlendirelim.

Kirli bir duruma işaret ediyor bu gelişmeler siyasette. Politikanın ne kadar paçozlaşmışlığın işareti değil mi?

Çürümüşlük, çok partili hayata geçişle başlar.

Demokrasi koymuşlar adını. Çok partili yaşamın milletin iradesiymiş gibi yutturdular millete.

Merak etmeyin bu durum yeni değil. Siyasal geçmişimiz vukuatlarla doludur. Onlara rüzgârgülü denir.

Şimdi her şeyden önce ya ayıptır. 344.000 CHP'li size oy vermiş

Utanmadan, sıkılmadan bir siyasi şantaja boyun eğerek AKP'ye geçiyorsunuz. Siyasal mücadele riskleri göze almaktır. Diğer taraftan

CHP'nin aday belirleme konusunda yeterince titiz olmadığının işaretlerinden biridir bu.

Özlem Çerçioğlu hangi kriterle yeniden aday gösterildiğini bilen var mı? Kılıçdaroğlu CHP kurultaya giderken, Aydın’daki bir mitingde elini kaldırıp açıklamıştı..

İlk adayını açıklamıştı

CHP gibi kendisine demokratik sol ya da sosyal demokrat diyen ya da cumhuriyetçi diyen bir parti hangi ideolojik ve politik politik kriterlerle Özlem Çerçioğlu' nu aday yaptı?

İdeolojik bir donanımı yok. Siyasal bir inancı yok. Topuğu ilk takıldığında hemen saf değiştiriyor.

Vin, vin.

Özlem Çerçioğlu hani denilebilir ki ya merkez sağdan merkez sola geçen bir ilde, bir seçim havzasında ya. Merkez sağ kökenli bir seçmen bir aday eğer CHP'nin ilkeleriyle de uyumluysa iyi olabilir. Fakat bunu siz başarmışsınız.

Bir dönem, iki dönem, 3ünc dönemdir aday gösteriyorsunuz.

Peki peki, anladık.. Ya! 4 dönem.

Üstelik de sürekli artan oranda oy alan bir parti CHP. Yani bu Aydın'da alınan oylar Özlem Çerçioğlu' nun tek başına aldığı oylar

Değil ki. Aydın'ın bütün ilçeleri CHP'de. Manisa'yı almış. Afyonkarahisar'ı almış. Kırıkkale'yi almış. Orta Anadolu'da Kırıkkale'yi almış. Manisa'yı almış. Denizli'yi almış. Şimdi böyle yükselen bir partinin, bu tip belediye başkanlıklarının bir siyasi makam olduğunu bilmesi lazım. Ama siyasal brikim ve örgütsel kültürü yok ki?

Ne olacak zannediyorsunuz ki?

Kılıçdaroğlunun itana ile attığı bir kazık..

Demokrat amca ne parti meclisinde, nede MYK da bu adaylık konusu gündeme bile gelmemiş..

Özlem Çerçioğlu millet ittifakından seçilen ve AKP’ ye katılan 2022 de İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a tepki göstermişti.

Çerçioğlu, "Halkın oyu Cumhur İttifakı’na değil, Millet İttifakı’naydı arkadaşlar. Ben o bölgede çalıştım. Emeklerimle kazanıldı. Hakkımı helal etmiyorum" demişti..

Aydınlı seçmende, haklarını helal etmiyor.

Ey CHP. Bundan böyle zübükleri aday göstermeyin emi. İmitasyon efelere değil gerçeklerine bakın. Yoksa vınnnnn topuklaması yaparlar..

Günü sözü

Kendi mutluluğunuzun pasaportu sizde.

DianeVonFurstenberg.