Zafer Çatel yazdı.

Yurttan sesler korosu ve köşeden yazanlar, CHP ve Deniz Baykal için şunları yazıyorlardı. 'Bu Baykal'la işler yürümüyor. Baykal gitmeli'!
Baykal, 'ulusalcı' ekolün temsilcisiydi. Cumhuriyetin temel ilkelerine sonuna kadar sahip çıkıyor ve savunuyordu.
Baykal ve politbürosu zaten iktidar olmak istemiyordu.
Toplum, partide bir değişim istiyordu. O günlerde değişimin rüzgarlarını, Mustafa Sarıgül estiriyordu.
Çare Sarıgül pankartları kongre salonunda dalgalanıyordu. Baykal'ın karşısına Genel Başkan adayı olarak çıktı. Baykal'ın çok sert konuşması, kurultay delegelerin Baykal'ın yerinde alması nedeniyle genel başkanlık yarışını kaybetmişti.
Sonrasında neler oldu? Partinin çok güçlü genel sekreterliğini yapan, birçok kurultay organizasyonların mimarı olan Önder SAV Baykal'ın sağ kolu gibi çalıştı.
Zaten öyleydi.
Baykal'a yapılan bir kaset komplosuyla CHP' de her şey aniden değişti.
Baykal, komploya kurban edilmişti.
CHP'de arayış başlamıştı. Önder SAV süreci yönetiyordu. Kolay değildi. Derin CHP'nin adamı ÖNDER SAV
Partinin tabanından, Kılıçdaroğlu sesleri yükseltiliyordu. Kılıçdaroğlu ısrarla ben aday değilim, olmayacağım dedi.
Aradan bir süre geçti aday oldu. Söylediğini çoktan unutmuştu.
Sav'ın önderliğinde, olağanüstü kurultay yapıldı. KILIÇDAROĞLU genel başkanlığa oturtuldu. Arkasından, tüzük tadilat kurultayı yapıldı. Güçlü genel sekreterlik terk edilerek, güçlü başkanlık modeline geçildi.
Kısacası, tek adam yönetimine geçildi.
Kılıçdaroğlu, Baykal ekibini tasfiye etti.
Partide yetişmiş, kurultay yapma uzmanları devreye girdi. Bütün kurultayları önceden planladılar ve kurultayların hepsini aldılar. Almasını Gandi Kemal, genel başkan olarak girdiği bütün seçimleri kaybetti. Her seferinde şunları söylüyordu. 'Seçimi kaybeden koltuğu bırakmalı, gitmeli.'
Öyle olmadı.
Son kurultayda, Muharrem İNCE genel başkan adayı oldu. Sipariş kurultay delegelerinin karşısına çıktı. Azımsanmayacak bir oy aldı.
İşaret fişeği atılmıştı bir kere.
POLİTİKACILARDA, SÖYLEDİKLERİNİ UNUTMA HASTALIKLARI VAR.
Kılıçdaroğlu söylediklerini çoktan unutmuştu.24 Haziran seçimleri geldi çattı. Cumhurbaşkanlığına, uzun süren 'ÇATI' aday arayışlarından sonra 'Muharrem İNCE' biraz zoraki aday gösterildi. Muharrem İNCE çok başarılı bir sonuç alırken, Kemal Kılıçdaroğlu, 'ağır bir yenilgi' aldı.

Peki, Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye yakın milletvekilleri için tasfiye etmiş olabilir?
Seçim sürecine başlarken, cumhurbaşkanlığı adaylık açıklamasında KILIÇDAROĞLU kabul edilemeyecek bir saygısızlık yaparak, İnce'yi sahneye şöyle davet etmişti: 'Muharrem İnce, gel bakalım buraya!'
Kameralar karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Koltuk sevdalısı olan, bireysel çıkışlarla görev arayan kişilerin bu partide işi yoktur' dedi.
Yaptığı konuşmaya bir bakın?
'9 seçim kaybeden ve hala başarılıyız' diyen KILIÇDAROĞLU' mu yoksa 'artık değişim gerekir' diyenler mi, koltuk sevdalısı?' diye sormak gerekmiyor mu?
Parti içi iktidarlarını, kendi koltuklarını sağlamlaştırmak için, sipariş kurultay delege ve milletvekili seçimlerinde, 'merkez yoklaması' yapanlar mı? Yoksa milletvekili adaylarımızı partili üyelerin katılımıyla 'ön seçimle belirlensin' diyenler mi? koltuk sevdalısı?
Kim koltuk sevdalısı?
Ne diyeyim?
Allah, Kılıçdaroğlu'nun çarşısına pazar versin.
Kılıçdaroğlu'nun şu tavırları, başında bulunduğu parti ve kamuoyu karşısında ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesi değil midir?
HEZİMET
Sonuçlar belli olunca, CHP genel merkezi sessizliğe büründü. Kamuoyunu karşısına uzun ve sessiz gecenin ardından bir 'zahmet' çıktı. Kılıçdaroğlu ise, alınan bu sonuçlar için büyük bir pişkinlikle 'başarılıyız' diyebiliyor.
CHP' de 'travma' yaşıyor. Aldığı sonuç belli. Trajik bir sonuç alıyor. Derin bir dip dalga geliyor.
Tabanından istifa et sesleri yükselmeye başladı. Beğenmedikleri Baykal CHP'yi baraj altından almış, Kılıçdaroğlu'nun % 25'ler de teslim etmişti.
Bir zamanlar 'Gandi' diyenler, şimdi Kılıçdaroğlu gitsin diyorlar. Yılmaz Özdil onun için 'guguk kuşu' diyor. Recep Tayyip Erdoğan'dan bir ricası var. CHP'ye kayyum atanmasını bile istiyor?
Ey! CHP'liler. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz!
Tercih sizin.