Kasım ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumundan notlar.
Kurt gündem dışı söz veriyor meclis üyelerine..
Konuşulacak konu başlığı belli.
KARAPINAR kentsel dönüşüm. Yılan hikayesine dönüşen bir konu. Politik malzeme olarak kullanılmaya elverişli. Lastik gibi, nereye çekersen çek..
CHP Meclis üyesi Ali Haydar Çelik bu bölgede oturuyor. Çekilen sıkıntıları da biliyor. Her mecliste bu konuyu bıkmadan usanmadan gündem dışı söz alıyor. ALİ Haydar Çelik uzun konuşmasında hatırlatmalarda bulunuyor.

TOKİ Konut Hayallerinin Yükselişi ve Düşüşü…
- Davullar zurnalar eşliğinde '780 haneyi tamamen yıktınız.
- 5 yıldızlı otel gibi olacaktı.
- Boğazı, hatta denizi olmayan Eskişehir'imizi boğaz köprüsüne kavuşacaktı.
- 2014 Temmuzundan itibaren taşınmaya başlayan vatandaş mağdur oldu. Halkın nasıl kandırıldığı biliyoruz.
Vatandaş aidatını ödeyemiyor.
- Bu proje tam bir başarısızlık örneğidir'


Emre GENÇ emek mahallesindeki önemli bir sorunu dile getirdi. 60 bin yurttaşın yaşadığı EMEK mahallesinde LİSE yok.
Konuyu, kaymakamlık, Valilik Milletvekilleri dahil herkes biliyor. 2019 da yapılma sözü verilmiş. Yapılacakmış...Adrese dayalı bir eğitim sistemi var. Emek Mahallesi'nde oturan hangi liseye gidecek nasıl çözecek?Okulun yapılması lazım. Ey! AK Partilerin yetkilileri. Haberiniz var mı?
Zira aradan 20 yıl geçti. Lise yapılacak mı? Yapılmayacak mı?
Yaparsa AK Parti yapar..


DEMAGOJİ, POLEMİK YAPMAYIN!
Politika demagoji demek,polemik demek. Kazım KURT bu konuda üstat. Kimse eline su dökemez. Hüda-i nabit..
Yoksa meclis olmaz ki.
Konu başlığı KARAPINAR 2.etap kentsel dönüşüm projesi.
Başkan neden? TOKİ' ye güvenmediğini net bir biçimde anlattı. Haklımı? Haklı. Birinci etaptan kalan çok önemli eksiklikleri var. Kurt diyor ki; bu planda belirlenen ve eksiklikleri tamamlayın.
Durumu TOKİ yetkililerine anlatınca kendisine hak vermişler.
Proje yanlış.
Bu bilgilerden AK Partililerinden haberi var. Efendime söyleyeyim;Kazım Kurt planları yapacak, 18. Uygulanacak.Sonraaaa, bunu TOKİ' ye verecek. Eeeee sonra, TOKİ ile uzlaşacak… Eeee sonra? TOKİ'nin insafına kalmış.
Ceremesini KAZIM KURT çekecek...
Yani AK Parti..
Bunu bilmiyor mu?
Biliniyor..
Onun için Kazım KURT'un bu sözleri çok anlamlı detaylı bir şekilde olayları anlatıyor;
'Burada kimsenin demagoji yapmasına, polemik yapmasına gerek yok'. 'Herkes kendi işini yapacak. Ondan sonrasını vatandaş takdir eder. Biz Karapınar la ilgili değerlendirmeyi hep birlikte çözeriz.
'Bizim kimseden bir beklentimiz yok. 2010'da alınan kararı, 2022'de biz hala tartışıyoruz. Ana unsuları yapmamışsınız birinci etapta ne yazık ki, bunların parasını da vatandaştan almışsınız. Biz bu nedenle,TOKİ ile tartışmaya başladık. TOKİ'de, site yönetimi sorunu var. TOKİ kendi şirketleriyle yönettiği için hemşerilerimiz rahatsız, hakkından daha fazla para vermek zorunda kalıyorlar.

Bizim söylediğimiz birinci etapta eksikleri tamamlanacak. İnşaat kalitesi taahhüt ettiğiniz gibi olacak. Sosyal donatıları tam olacak. Yeşil alanları da belirlenmiş olacak. TOKİ, bunlar olmaz dedi. Fatih Belediye Başkanı olan kişi o zaman TOKİ'nin başkanıydı. Bu proje yanlıştır. Ben olsam öyle yapmazdım dedi ve anlaştırmadılar bu noktada kaldı' .
Bu duruma AK Parti yetkililerin bir cevabı olacak mı?Bu durumda TOKİ – AKP – ODUNPAZARI üçgeninde söz savaşları sürerken yine vatandaş kaderine terk edilmiş oldu. Kurumlar ve yönetimler arası politik mücadeleler sürerken kimse vatandaşın ihtiyacını ve uygulanan projelerin sürekliliğini düşünmedi. Düşünen KAZIM KURT' ta TOKİ'nin ürettiği bahanelerle engellenmeye çalışılıyor.
Devamı yarın.

BİR ZEYTİN DALIDA BİZDEN OLSUN.
Sakarya vadisi.. cennet gibi yer..her şey yetişiyor. Sarıcakayada mikro klima iklimi var. Burada400 yıllık olduğu tahmin edilen zeytin ağaçları var. Tarım İl Müdürlüğü'nün yerlerinde zeytincilik başlatılmıştı. Bu konuda çalışmalarda yapılıyor..
Büyükşehir belediyesi de üreticilere bir ZEYTİN dalı da bizden olsun projesi ile karşılıksız destek veriyor.


Zeytin Bahçesi Projesi kapsamında 20 çiftçiye 4 bin 30 adet fidan dağıtıldı. Bu fidanlarla birlikte ilçede 146,5 dekarlık zeytin bahçesi oluşturulacak. Sarıcakaya da 49 çiftçiye ve talepte bulunan vatandaşlara 7 bin 500 zeytin fidanı verildi. Dağıtımı yapılan bu fidanlarla Sarıcakaya ilçesi 275,5 dekar zeytin bahçesine kavuşacak. Bu ne demek? Artık bizler kendi sofralık zeytinimizi yiyeceğiz. Zeytinyağımız bizden olacak.
Şimdi sırada, mandalina, portakal ve kestane var.